Når vi skriver røget medisterpølse med mornaykartofler, så betyder det ikke, at du skal fare ned og hente en røget medister i Faktas køledisk. Næ, du, i gang med pølsehornet og røgelsen. Det er sk… sjovt og nemmere end du tror. Mornaysaucen, den kan du godt hive ned fra hylden og tage med hjem.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 1¼ m svinetarm
- 500 g flæskefars
- 2 fed hvidløg
- ½ dl sorte oliven uden sten
- ½ dl soltørrede tomater
- 2 spsk. friske timianblade
- ½ spsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet peber
- ½ kugle mozzarella (62,5 g)
- ½ dl grøntsagsbouillon
Tilbehør
- 680 g kartofler
- 1 løg
- ½ l mornaysauce, den lette
- Lidt frisk timian
- Oliespray
- Salt
- Peber
Endvidere
- 1-2 dl bøgesmuld
- Røgeovn – en bradepande med tilhørende rist og låg eller en grill kan anvendes
Sådan tilberedes røget medisterpølse med mornaykartofler
- Læg tarmen i lunkent vand i 10 minutter, og skyl den derefter grundigt.
- Skyl timian, og lad det afdryppe.
- Mos mozzarella ned i kødet og bland timian i.
- Hak hvidløg, oliven og tomater fint.
- Bland kødet med hvidløg, oliven, tomater, salt og peber.
- Rør bouillonen i.
- Steg en frikadelle af farsen, og smag, om den er tilpas krydret.
- Kræng hele tarmen op omkring pølsehornet. Sørg for at holde tarmen fugtig hele tiden.
- Kør farsen gennem pølsehornet, til du kan se farsen for enden af pølsehornet.
- Træk 5 cm tarm ud, og bind en knude.
- Pres farsen ud i tarmen. Pres ikke for meget fars i tarmen, da pølsen så kan sprække under videre tilberedning.
- Drej tarmen i passende pølselængder, så der bliver en række pølser. Opstår der luftbobler under vejs, så prik pølsen med en nål.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i tykke skiver.
- Pil løget, og skær det i skiver.
- Kog kartoffelskiver, løg og timian i letsaltet vand i 5 minutter.
- Lad kartofler med løg og timian dryppe af, og kom dem i et ovnfast fad sprayet med lidt olie.
- Hæld mornaysaucen over, og stil kartoflerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre og smattede.
- Kom pølserne i en gryde med koldt vand, så de lige er dækket.
- Tilsæt ½ spsk. salt.
- Kog langsomt op, og lad pølserne simre lige under kogepunktet i ca. 10 minutter.
- Skyl dem i koldt vand, og tør dem.
- Læg rygespånerne i blød i vand i ca. 15 minutter.
- Fordel lidt røgspåner i bunden af røgeovnen/-gryden – eller bradepande med rist.
- Læg pølserne på risten.
- Kom låg på, og tænd. Når du ser røgen, skruer du næsten helt ned for varmen. Der må ikke blive for varmt, så sprækker pølserne.
- Ryg pølserne i ca. 10 minutter. Sørg for god udluftning – eller ryg udendørs – da røglugten ellers kan være svær at slippe af med igen.
- Giv majs og ærter et kort opkog.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2563/610 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 40 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 442/106
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Informationer
Opskriftens navn
Røget medisterpølse med mornaykartofler
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on