Rønnebærsirup er en dejlig sirup til kager eller tilsmagning af saucer m.v.
Personer
Minutter
Rønnebærrene plukkes efter en frostnat eller to eller lægges i fryseren et døgns tid. Næringsindholdet er ikke helt korrekt, da vi ikke har kunnet slå næringsindholdet i rønnebær op nogen steder. Er der nogen der kender næringsindholdet i rønnebær, så del det endelig med os.
Ingredienser
- 1 del rønnebær
- 1 del sure æbler
- Rørsukker
- Æblecidereddike
Sådan tilberedes rønnebærsirup
- Skyl frugterne og fjern stilke.
- Skær æblerne i grove stykker, og kom dem og rønnebærrene i en gryde med lidt vand (2 dl pr. 2 kg frugt).
- Kog saften af frugten. Pres lidt med bagsiden af en grydeske, så lidt af den tykke saft kommer med, men ikke for meget, for så bliver siruppen bitter.
- Kom frugten i en saftpose, og lad den dryppe af.
- Mål saften op, og tilsæt 100 g sukker og 10 g æblecidereddike pr. liter saft.
- Kog siruppen for kraftig varme i ca. 5 minutter.
- Skum urenheder bort.
- Siruppen er tyk nok når 4. eller 5 dryp bliver hængende længe på skeen, når den tages op af siruppen.
- Hæld på glas, og luk.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: –
- Tilberedning: 25 minutter + tid til at løbe igennem saftposen
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: – - Energifordeling:
Protein: –
Fedt: –
Kulhydrat: –
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 910/217
Protein: < 1 g
Fedt: < 1 g
Kulhydrat: 54 g
Informationer
Opskriftens navn
Rønnebærsirup
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on