Rønnebærsirup er en dejlig sirup til kager eller tilsmagning af saucer m.v. 

Personer

Minutter

Rønnebærrene plukkes efter en frostnat eller to eller lægges i fryseren et døgns tid. Næringsindholdet er ikke helt korrekt, da vi ikke har kunnet slå næringsindholdet i rønnebær op nogen steder. Er der nogen der kender næringsindholdet i rønnebær, så del det endelig med os.

Ingredienser

  • 1 del rønnebær
  • 1 del sure æbler
  • Rørsukker
  • Æblecidereddike

Sådan tilberedes rønnebærsirup

  1. Skyl frugterne og fjern stilke.
  2. Skær æblerne i grove stykker, og kom dem og rønnebærrene i en gryde med lidt vand (2 dl pr. 2 kg frugt).
  3. Kog saften af frugten. Pres lidt med bagsiden af en grydeske, så lidt af den tykke saft kommer med, men ikke for meget, for så bliver siruppen bitter.
  4. Kom frugten i en saftpose, og lad den dryppe af.
  5. Mål saften op, og tilsæt 100 g sukker og 10 g æblecidereddike pr. liter saft.
  6. Kog siruppen for kraftig varme i ca. 5 minutter.
  7. Skum urenheder bort.
  8. Siruppen er tyk nok når 4. eller 5 dryp bliver hængende længe på skeen, når den tages op af siruppen.
  9. Hæld på glas, og luk.
  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: –
  • Tilberedning: 25 minutter + tid til at løbe igennem saftposen
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
  • Energifordeling:
    Protein:
    Fedt:
    Kulhydrat:
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    910/217
    Protein: < 1 g
    Fedt: < 1 g
    Kulhydrat: 54 g

Andre opskrifter på gode smagsgivere

Brombærchutney og -eddike

Brombærchutney og -eddike

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Urtesalt

Urtesalt

Græskarchutney

Græskarchutney

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Rønnebærsirup
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)