Enkel ret med god smag. Karry er jo altid godt – næsten. Tilbehøret kan varieres. F.eks. ville grønne asparges eller agurketern også være lækkert til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1796/428 - Energifordeling:
Protein: 35 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 42 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 332/79
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 600 g kullerfilet uden skind
- 100 g bacon i tern
- 1 løg
- 1 æble
- ½ tsk. karry
- 10 cherrytomater
- 2 dl æblejuice
- 2 dl hønsefond (evt. vand og bouillonterning)
- Oliespray
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 700-800 g kartofler
Sådan tilberedes kuller i karry:
- Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 190° C.
- Skyl fileterne, dup dem tørre, skær dem evt. i mindre stykker, og læg dem i et ovnfast fad sprayet med lidt olie.
- Krydr med salt, og spray olie oven på fisken også.
- Sæt fadet i ovnen i 8-10 minutter.
- Skær løg og æble i tern.
- Rist karryen af i en gryde.
- Tilsæt løg, æble og et spray olie. Sautér i ca. 2 minutter.
- Tilsæt æblejuice og hønsefond. Kog op, og lad det koge ind til det halve.
- Blend til sidst saucen, og smag den til med salt og peber.
- Svits baconternene, og drys dem over fisken inden servering.
- Skær tomaterne i halve, og servér dem til.