Nu går det helt galt for os. Sidst vi bragte en opskrift på risotto, tilberedte vi risottoen med stegemargarine i stedet for – som vanligt – smør. Denne gang bringer vi en opskrift på risotto i mornaysauce med løg- og bacondrys. Og den er med… OLIE!
Personer
Minutter
Ingredienser
- 125 g bacon i tynde skiver
- 1 spsk. smagsneutral olie
- 5 rødløg
- 4 dl risottoris
- 6 dl vand
- 1 dl hakket bredbladet persille
- 5 gulerødder
- 2½ dl mornaysauce den lette
- 50 g parmesanost
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes risotto i mornaysauce med løg- og bacondrys
- Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
- Lad ½ spsk. olie blive varm i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits risene i ca. ½ minut.
- Tilsæt vand, gulerødder, 3/4 tsk. salt og 1 dl af Mornaysaucen.
- Kog det hele ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 minutter.
- Steg imens baconskiverne på en pande, til den er gylden og sprød.
- Pil løgene, og skær dem i både.
- Lad baconskiverne dryppe af på fedtsugende papir.
- Tør panden af, og lad resten af olien blive varm.
- Steg løgene ved jævn varme i ca. 10 minutter – rør af og til.
- Del den afdryppede bacon i mindre stykker.
- Skyl persillen, og hak den.
- Riv osten.
- Drys de stegte løg med lidt salt lige inden serveringen, og vend baconstykker og persille i.
- Hæld resten af Mornaysaucen i risottoen, varm den godt igennem, og smag til.
- Servér risottoen straks sammen med bacondrys og revet ost.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2437/580 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 58 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 413/99
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 14 g
Informationer
Opskriftens navn
Risotto i mornaysauce med løg- og bacondrys
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on