Nu går det helt galt for os. Sidst vi bragte en opskrift på risotto, tilberedte vi risottoen med stegemargarine i stedet for – som vanligt – smør. Denne gang bringer vi en opskrift på risotto i mornaysauce med løg- og bacondrys. Og den er med… OLIE! Smiley

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 125 g bacon i tynde skiver
  • 1 spsk. smagsneutral olie
  • 5 rødløg
  • 4 dl risottoris
  • 6 dl vand
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 5 gulerødder
  • 2½ dl mornaysauce den lette
  • 50 g parmesanost
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes risotto i mornaysauce med løg- og bacondrys

  1. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
  2. Lad ½ spsk. olie blive varm i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  3. Svits risene i ca. ½ minut.
  4. Tilsæt vand, gulerødder, 3/4 tsk. salt og 1 dl af Mornaysaucen.
  5. Kog det hele ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 minutter.
  6. Steg imens baconskiverne på en pande, til den er gylden og sprød.
  7. Pil løgene, og skær dem i både.
  8. Lad baconskiverne dryppe af på fedtsugende papir.
  9. Tør panden af, og lad resten af olien blive varm.
  10. Steg løgene ved jævn varme i ca. 10 minutter – rør af og til.
  11. Del den afdryppede bacon i mindre stykker.
  12. Skyl persillen, og hak den.
  13. Riv osten.
  14. Drys de stegte løg med lidt salt lige inden serveringen, og vend baconstykker og persille i.
  15. Hæld resten af Mornaysaucen i risottoen, varm den godt igennem, og smag til.
  16. Servér risottoen straks sammen med bacondrys og revet ost.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2437/580
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    413/99
    Protein: 4 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 14 g

Andre opskrifter på risotto

Selleri-risotto

Selleri-risotto

Svamperisotto

Svamperisotto

Castello-risotto med kylling og persille

Castello-risotto med kylling og persille

Risotto med asparges og ærter.

Risotto med asparges og ærter.

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Risotto i mornaysauce med løg- og bacondrys
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)