Bugner spisekammeret af glas med blommemarmelade, mirabellesyltetøj, victoriablommesaft og er der stadig blommer tilbage på træet, så brug dem til denne lækre rullesteg. Det vil du ikke fortryde.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 120 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2958/704 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 43 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 366/87
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 800 g kalvespidsbryst
- 8 svesker
- 100 g blandede blommer – f.eks. mirabeller, victoriablommer eller lignende
- 4 æbler
- 1 bdt. bredbladet persille
- 15 g stegemargarine
- 800 g kartofler
- 1 spsk. frisk, hakket timian
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. sambal oelek
- 3 forårsløg
- 4 dl fløde, 4 %
- 250 g grønne asparges
- 100 g spinat – gerne babyspinat
- 1 spsk. olie
- 3 spsk. sukker
- 2 spsk. hvedemel
- Evt. lidt kulør
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes værtens kalve-rullesteg med chilikartofler og sprødstegte grøntsager:
- Læg kødet fladt på et spækbræt.
- Skær midt på kødstykket et lodret snit på den korte led. Skær halvvejs ned i kødet.
- Vend kniven så bladet ligger vandret. Skær vandret mod højre i midten af kødet (altså i bunden af det lodrette snit), indtil der er halvdelen af kødets tykkelse tilbage (hvis kødet er 8 cm tykt, skal du stoppe med at skære, når der er 4 cm kød tilbage) således at kødet kan foldes ud.
- Gør lige sådan til venstre.
- Fold kødet ud til et langt stykke. Se vejledningen.
- Drys med salt og peber.
- Fjern stenene fra sveskerne, hvis de ikke er stenfri.
- Halver blommerne, og fjern sten.
- Fjern kernehuset fra æblerne, og skær æblerne i tern.
- Kog blommer, svesker og æbler til en mos tilsæt evt. en anelse vand, hvis det er nødvendigt.
- Smør et lag frugtmos på kødet. Resten bruges til kompot.
- Skyl og hak den bredbladede persille, og fordel også den på kødet.
- Rul kødet til en rullesteg.
- Brun rullestegen på alle sider i margarinen.
- Tilsæt vand til ca. halvvejs oppe på rullestegen, og lad den stege ved jævn varme i 1½-2 timer, til den er gennemstegt. Tilsæt evt. mere vand undervejs.
- Skræl kartoflerne, skær dem i små tern (1 x 1 cm), og kog dem i kogende vand tilsat lidt salt i ca. 10 minutter – eller til de er næsten møre.
- Snit forårsløgene og hvidløget.
- Hæld kogevandet fra kartoflerne.
- Tilsæt fløde, forårsløg, timian, hvidløg, sambal oelek og salt.
- Bring det i kog, og kog det ved jævn varme og under omrøring i ca. 10 minutter – eller til kartoflerne er cremede.
- Smag til.
- Knæk den nederste del af aspargesene.
- Lad olien blive varm i en sauterpande, og svits asparges i ca. 3 minutter.
- Vend spinaten i, og smagt med salt og peber.
- Kog resten af frugtmosen sammen med sukkeret til en kompot.
- Tag stegen op af vandet, og lad den hvile.
- Si 4 dl af vandet over i en lille gryde.
- Jævn med mel rørt ud i 1 dl vand.
- Tilsæt evt. kulør.
- Smag til med salt og peber.
- Skær rullestegen i skiver, og servér den med alt det lækre tilbehør.
Velbekomme!