Rødspættefilet med krydderpasta, salsa og ris kogt i kokosmælk er en skøn thaiinspireret ret. Dejlig smag i risene og dejlig frisk, frugtig salsa. En rigtig forårsret.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g rødspættefilet
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 bdt. koriander
  • 1 rød peberfrugt
  • ¼ ananas
  • 1 bdt. basilikum
  • 4 dl kokosmælk light
  • 2½ dl jasminris
  • 2 røde chilipebre
  • Revet skal af ½ citron
  • 1 avokado
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 løg
  • 3 spsk. frisk ingefær
  • 4 tsk. olie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 1 kinakål

Sådan tilberedes rødspættefilet med krydderpasta, salsa og ris kogt i kokosmælk

  1. Kom kokosmælk, ½ tsk. sukker og ½ dl vand i en gryde, og kog det op.
  2. Skyl risene under koldt vand, til de ikke længere farver vandet hvidt, og kom dem i gryden.
  3. Skru ned til lav varme, og lad risene simre ca. 20 minutter, til de er møre, og al væden er blevet optaget.
  4. Lad dem holde sig lune på eftervarmen, og løsn dem med en gaffel lige inden servering.
  5. Pil løgene og rens den ene røde chili.
  6. Skræl citronen, således at det hvide ikke kommer med i skrællen, og skræl ingefæren.
  7. Hak det hele groft i en foodprocessor sammen med sojasauce og ½ tsk. sukker, og kør det hele til en fin pasta.
  8. Varm 1 tsk. olie op på en pande, rist pastaen af, til den begynder at dufte kraftigt, og krydr med lidt salt.
  9. Fold fileterne på midten på langs, læg dem i et ovnfast fad, og krydr med lidt salt og peber.
  10. Smør et tyndt lag krydderpasta på, og sæt fisken i en 225 grader varm ovn i ca. 10 minutter, til fisken er mør.
  11. Hak korianderen så den er klar til at drysse over fisken lige inden servering.
  12. Rens peberfrugt, avokadoer og ananas, og skær det hele i mindre stykker.
  13. Rens den anden røde chili, og hak den fint.
  14. Vend det hele forsigtigt sammen med 2 tsk. olie, citronsaft, strimlede basilikumblade samt lidt salt og peber.
  15. Smag salsaen til, og lad den hvile i 10 minutter ved stuetemperatur.
  16. Skyl kinakålen, og skær den i kvarter på langs.
  17. Svits den i 1 tsk. olie, til den falder sammen, og har taget lidt farve.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2143/510
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    335/80
    Protein: 5 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med rødspætte

Rødspætteruller med pesto af nødder

Rødspætteruller med pesto af nødder

Rugbrød med stegt rødspættefilet

Rugbrød med stegt rødspættefilet

Rösti-rødspætteburger med passionsdip

Rösti-rødspætteburger med passionsdip

Laksefarseret rødspættefilet med kartoffelbåde.

Laksefarseret rødspættefilet med kartoffelbåde.

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Rødspættefilet med krydderpasta, salsa og ris kogt i kokosmælk
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)