Kalveossobuco på grill med rød linsemos er en rigtig hyggeret, så det skal være en dag, du har god tid til at hygge i haven i udekøkkenet og ved grillen. Nyd vejret og duftene, der breder sig.
Personer
Minutter
Ingredienser
- Ca. 700 g kalveossobuco
- 4 spsk. rub – lav den af de krydderier, du synes om (vi brugte færdigkøbt steakrub, smoked paprika, salt og sukker)
- 1 spsk. olie
- 1 bdt. forårsløg
- ½ kinakål
- 2 gulerødder
- 150 g kartofler
- 200 g champignoner
- 6 cherrytomater
- 1 fennikel
- 2 dl hvidvin
- ½ l oksebouillon
- 1 ds. tomatpasta
- 1 ds. flåede tomater
- 1-2 tsk. tørret oregano
- ¼ l fløde 4 %
Tilbehør
- ½ l grøntsagsbouillon
- 150 g kartofler
- 250 g røde linser
- 25 g smør
- 1½ tsk. spidskommen
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes kalveossobuco på grill med rød linsemos
- Klip et par hak i den sene, der går uden om kødet – det forhindrer kødet i at “krympe” sig sammen, når du steger det.
- Gnid kødet med rubben, og sæt kødet på køl i mindst 4 timer.
- Skær rod og evt. grove blade – men ikke hele toppen – af forårsløgene, og skær løgene i 2-3 stykker.
- Fjern de yderste blade på kinakålen, og skær kålen i 2-3 “både” på langs af kålen.
- Skræl gulerødder og kartofler, og skær gulerødderne i stænger, og kartoflerne i både.
- Skyl champignonerne, skær roden fra, og skær de største af champignonerne i halve.
- Skyl fenniklen, skær roden af, og skær fenniklen kvarter på langs.
- Skyl cherrytomaterne
- Tænd op i grillen.
- Brun kødet godt af på begge sider.
- Sæt kødet til side, og sæt wokken på grillen.
- Varm olien.
- Kom gulerødder og kartofler i.
- Tilsæt champignoner, cherrytomater, fennikel, forårsløg og kinakål.
- Tilsæt hvidvinen, og lad det hele svitse 4-5 minutter.
- Kom kødet oven på, fordel tomatpastaen over, og tilsæt flåede tomater og oregano.
- Tilsæt til sidst oksebouillon.
- Læg låg på, lad det hele simre i et par timer, husk at kigge til det ind imellem. Tilsæt evt. mere hvidvin eller bouillon, hvis retten er ved at koge tør.
- Skræl imens kartoflerne til linsemosen, og skær dem i små tern.
- Svits spidskommen i en tør gryde. Lad det svitse ved kraftig varme i ca. ½-1 minut, til det dufter kraftigt, uden at branke.
- Tilsæt bouillon og kartofler, og lad det koge ved svag varme under låg, i ca. 5 minutter.
- Skyl linserne, og tilsæt dem, og kog i yderligere 15 minutter.
- Mos grøntsagerne med et piskeris sammen med smør, og smag til med salt.
- Tilsæt til sidst fløden til ossobucoen, og kog retten igennem, og smag til.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 6 timer og 30 minutter inkl. trækketid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 3227/768 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 41 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 310/74
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Informationer
Opskriftens navn
Kalveossobuco på grill med rød linsemos
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on