Der var engang en mørksej, der var meget glubsk og søgte ind til kysten efter føde. Så blev den fanget og endte i vores bradepande. “Nu er du vist knap så sej!”
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2009/478 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 41 %
Alkohol: 4 - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 309/74
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 1 skive franskbrød
- 6 tomater
- Lidt persille
- ½ fed hvidløg
- 1/4 usprøjtet citron
- 6 spsk. Becel let, flydende margarine
- 600 g mørksejfilet
- 2 skiver kalkunbacon
- 1 løg
- 2 tsk. tomatpasta
- 2 dl hvidvin
- 2 porrer
- 1 spsk. olie
- 2 dl hønsebouillon
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 700 g kartofler, deromkring
Sådan tilberedes retten:
- Skrub kartoflerne rene for jord. Det er meget sundere end at fjerne skrællen, ikke kun for hænderne, men for hele kroppen. Skær evt. kartoflerne i mindre stykker.
- Smid kartoflerne i en gryde med letsaltet vand, så det lige dækker, og kog dem møre under låg.
- Skær skorpen af franskbrødsskiven, og hak krummen.
- Fjern kernerne fra 2 af tomaterne, og skær dem i tern – tomaterne, ikke kernerne. Læg kernerne til side.
- Skyl persillen, og hak den.
- Hak hvidløgsfeddet.
- Riv citronskal.
- Rør 5 spsk. margarine, brødkrummer, tomat, persille og hvidløg sammen.
- Skær fisken i nogle stykker, der passer dig – det er jo dig, der bestemmer, for du er jo kokken – sådan at de er nemme at servere.
- Tænd ovnen på 200o C.
- Skær baconskiverne og løget – pillet selvfølgelig – i tern, og svits dem i halvdelen af olien i en lille gryde.
- Skær resten af tomaterne i kvarte, og tilsæt dem sammen med tomatkernerne fra før, tomatpasta, vin og hønsebouillon, og lad det hele småsimre i ca. 10 minutter.
- Pensl en lille bradepande – eller et andet fad der kan tåle 200o – med den sidste spiseskefuld margarine.
- Læg fiskestykkerne i fadet, og fordel krummeblandingen på dem.
- Sæt fadet i ovnen i ca. 10-12 minutter, til fisken er færdig uden at være tør og kedelig – en sej skal jo ikke være sej på den måde.
- Skær porrerne i tynde skiver, og svits dem resten af olien i 5 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Blend saucen, og kog den ind til en passende konsistens.
- Smag til med salt og peber.
- Servér fisken med saucen og de kogte kartofler.
Velbekomme!
Gem brødskorpen – læg den evt. i fryseren, til du har flere. Tør brødresterne, så kan de bruges til at paneremed. Alternativt kan du brække skorpen i mindre stykker/rive den og kaste den ud til fuglene.
Dommen: