Der var engang en mørksej, der var meget glubsk og søgte ind til kysten efter føde. Så blev den fanget og endte i vores bradepande. “Nu er du vist knap så sej!”

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2009/478
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 24 %
    Kulhydrat:
     41 %
    Alkohol: 4
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     309/74
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 1 skive franskbrød
  • 6 tomater
  • Lidt persille
  • ½ fed hvidløg
  • 1/4 usprøjtet citron
  • 6 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 600 g mørksejfilet
  • 2 skiver kalkunbacon
  • 1 løg
  • 2 tsk. tomatpasta
  • 2 dl hvidvin
  • 2 porrer
  • 1 spsk. olie
  • 2 dl hønsebouillon
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 700 g kartofler, deromkring

Sådan tilberedes retten:

  1. Skrub kartoflerne rene for jord. Det er meget sundere end at fjerne skrællen, ikke kun for hænderne, men for hele kroppen. Skær evt. kartoflerne i mindre stykker.
  2. Smid kartoflerne i en gryde med letsaltet vand, så det lige dækker, og kog dem møre under låg.
  3. Skær skorpen af franskbrødsskiven, og hak krummen.
  4. Fjern kernerne fra 2 af tomaterne, og skær dem i tern – tomaterne, ikke kernerne. Læg kernerne til side.
  5. Skyl persillen, og hak den.
  6. Hak hvidløgsfeddet.
  7. Riv citronskal.
  8. Rør 5 spsk. margarine, brødkrummer, tomat, persille og hvidløg sammen.
  9. Skær fisken i nogle stykker, der passer dig – det er jo dig, der bestemmer, for du er jo kokken – sådan at de er nemme at servere.
  10. Tænd ovnen på 200o C.
  11. Skær baconskiverne og løget – pillet selvfølgelig – i tern, og svits dem i halvdelen af olien i en lille gryde.
  12. Skær resten af tomaterne i kvarte, og tilsæt dem sammen med tomatkernerne fra før, tomatpasta, vin og hønsebouillon, og lad det hele småsimre i ca. 10 minutter.
  13. Pensl en lille bradepande – eller et andet fad der kan tåle 200o – med den sidste spiseskefuld margarine.
  14. Læg fiskestykkerne i fadet, og fordel krummeblandingen på dem.
  15. Sæt fadet i ovnen i ca. 10-12 minutter, til fisken er færdig uden at være tør og kedelig – en sej skal jo ikke være sej på den måde.
  16. Skær porrerne i tynde skiver, og svits dem resten af olien i 5 minutter.
  17. Smag til med salt og peber.
  18. Blend saucen, og kog den ind til en passende konsistens.
  19. Smag til med salt og peber.
  20. Servér fisken med saucen og de kogte kartofler.

Velbekomme!
stop copy
Gem brødskorpen – læg den evt. i fryseren, til du har flere. Tør brødresterne, så kan de bruges til at paneremed. Alternativt kan du brække skorpen i mindre stykker/rive den og kaste den ud til fuglene.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!