Det tager lidt længere tid, end at smække en lagkage sammen, men det er sjovere og hyggeligere at lave disse flødeskumskager.

Personer

Minutter

IKKE FEDTFATTIG

Ingredienser

  • 3 lagkagebunde
  • 1 brev kagecreme med vanilje
  • ½ l minimælk
  • 80 g mørk chokolade (30 %)
  • 3½ dl cremefine til piskning
  • 200 g jordbær (evt. optøet fra frost)
  • 1/4 kiwifrugt
  • Ribsgele

Sådan tilberedes flødeskumskager

  1. Smelt chokoladen over vandbad eller i en chokoladesmelter.
  2. Rør kagecremen med mælk, som angivet på pakken, og sæt den på køl i minimum ½ time.
  3. Lav små figurer med den smeltede chokolade ved at suge den op i engangssprøjte og tegne med den på et stykke bagepapir, der er pakket rundt om et spækbræt. Chokoladen stivner hurtigere, hvis spækbrættet har været i fryseren. Lav hjerter, kringler, årstal, blomster, navne, initialer, sommerfugle – ja kun fantasien og de kunstneriske evner sætter grænsen. Mislykkes nogle af dem, kan de bare smeltes om. Der skal være minimum 1-2 figurer pr. kagestykke.
  4. Sæt spækbrættet i fryseren.
  5. Blend jordbærrene.
  6. Pisk fløden til skum.
  7. Bland halvdelen af flødeskummet med jordbærrene.
  8. Bland resten af chokoladen i kagecremen – hvis den ikke er smeltet mere, så hak den i mindre stykker.
  9. Læg lagkagebundene oven på hinanden, og skær rundingerne af, så der bliver 3 lige store, firkantede lagkagebunde.
  10. Skær herefter bunken over i 4 eller 8 stykker, således at der nu er 12 eller 24 lige store lagkagebunde.
  11. Pensl lagkagebundene med lidt vand på den ujævne side.
  12. Fordel kagecremen over 4 eller 8 af lagkagebundene.
  13. Læg en lagkagebund oven på cremen.
  14. Fordel jordbærskummet over disse lagkagebunde.
  15. Læg de sidste lagkagebunde oven på skummet.
  16. Fordel flødeskummet oven på, og pynt med kiwiskiver, chokoladefigurer og ribsgele.
  17. Sæt evt. flag, parasoller eller lignende i kagestykkerne.

Velbekomme!

  • Kategori: Kager
  • Antal: 4-8 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person ved 8 personer:
    KJ/Kcal:
    1124/268
  • Energifordeling:
    Protein: 9 %
    Fedt: 45 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    631/150
    Protein: 3 g
    Fedt: 8 g
    Kulhydrat: 17 g

Andre opskrifter med cremefine

Blommer i cognac

Blommer i cognac

Frugtdessert

Frugtdessert

Risalamande

Risalamande

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Flødeskumskager
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)