Det tager lidt længere tid, end at smække en lagkage sammen, men det er sjovere og hyggeligere at lave disse flødeskumskager.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Ingredienser
- 3 lagkagebunde
- 1 brev kagecreme med vanilje
- ½ l minimælk
- 80 g mørk chokolade (30 %)
- 3½ dl cremefine til piskning
- 200 g jordbær (evt. optøet fra frost)
- 1/4 kiwifrugt
- Ribsgele
Sådan tilberedes flødeskumskager
- Smelt chokoladen over vandbad eller i en chokoladesmelter.
- Rør kagecremen med mælk, som angivet på pakken, og sæt den på køl i minimum ½ time.
- Lav små figurer med den smeltede chokolade ved at suge den op i engangssprøjte og tegne med den på et stykke bagepapir, der er pakket rundt om et spækbræt. Chokoladen stivner hurtigere, hvis spækbrættet har været i fryseren. Lav hjerter, kringler, årstal, blomster, navne, initialer, sommerfugle – ja kun fantasien og de kunstneriske evner sætter grænsen. Mislykkes nogle af dem, kan de bare smeltes om. Der skal være minimum 1-2 figurer pr. kagestykke.
- Sæt spækbrættet i fryseren.
- Blend jordbærrene.
- Pisk fløden til skum.
- Bland halvdelen af flødeskummet med jordbærrene.
- Bland resten af chokoladen i kagecremen – hvis den ikke er smeltet mere, så hak den i mindre stykker.
- Læg lagkagebundene oven på hinanden, og skær rundingerne af, så der bliver 3 lige store, firkantede lagkagebunde.
- Skær herefter bunken over i 4 eller 8 stykker, således at der nu er 12 eller 24 lige store lagkagebunde.
- Pensl lagkagebundene med lidt vand på den ujævne side.
- Fordel kagecremen over 4 eller 8 af lagkagebundene.
- Læg en lagkagebund oven på cremen.
- Fordel jordbærskummet over disse lagkagebunde.
- Læg de sidste lagkagebunde oven på skummet.
- Fordel flødeskummet oven på, og pynt med kiwiskiver, chokoladefigurer og ribsgele.
- Sæt evt. flag, parasoller eller lignende i kagestykkerne.
Velbekomme!
- Kategori: Kager
- Antal: 4-8 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person ved 8 personer:
KJ/Kcal: 1124/268 - Energifordeling:
Protein: 9 %
Fedt: 45 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 631/150
Protein: 3 g
Fedt: 8 g
Kulhydrat: 17 g
Informationer
Opskriftens navn
Flødeskumskager
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on