Selvfølgelig kommer svinekødet ikke til at smage af lammekød, når  du laver nakkefilet a la lam, men det bliver tilberedt på en måde, som også kan anvendes til lammekøllen.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • ½ kg hel nakkefilet – eller større, rester kan sagtens bruges til f.eks. biksemad
  • 4 fed hvidløg
  • 1 bdt. timian
  • ½ dl akaciehonning
  • 1½ spsk. dijonsennep
  • 1 dl fløde 4 %
  • 2 dl minimælk
  • 2 spsk. mel
  • Salt
  • Peber 

Tilbehør

  • 800 g kartofler
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 1 spsk. korianderfrø
  • ½ spsk. spidskommenfrø
  • 1 spsk. citronolie
  • 400 g karotter
  • 2 dl ærter
  • 40 g lufttørret skinke

Sådan tilberedes nakkefilet a la lam

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Dup kødet tørt.
  3. Fjern så meget fedt på nakkefilet som muligt.
  4. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tykke skiver.
  5. Lav små snit i nakkefilet, og fyld dem med hvidløgsskiver og timian.
  6. Læg stegen på en rist over en bradepande med vand i bunden, og drys stegen med salt og peber.
  7. Sæt stegen i ovnen i i alt 1-1½ time afhængig af størrelse.
  8. Bland sennep og honning sammen til en glasur, og pensl stegen første gang, når den har stået i ovnen i ca. 20 minutter og igen hvert 20. minut, indtil stegen er stegt færdig. Gem resten af glasuren til saucen.
  9. Hæld evt. også mere vand i bradepanden om nødvendigt.
  10. Skyl og skrub kartoflerne grundigt, skær dem i kvarte, og læg dem i en bradepande.
  11. Knus fennikelfrø, koriander og spidskommenfrø i en morter, og fordel det over kartoflerne sammen med 1 spsk. citronolie. Bland godt.
  12. Sæt kartoflerne i ovnen, når der er ca. 20 minutter tilbage af stegetiden for stegen. Stegen skal hvile i minimum 20 minutter, når den er taget ud af ovnen. Kartoflerne skal stege i ca. 40 minutter – afhængig af størrelse.
  13. Steg skinken på en tør pande eller evt. i ovnen på en plade beklædt med bagepapir, og bræk det efterfølgende i mindre stykker.
  14. Giv ærter og karotter et opkog, damp dem tørre, og bland dem med skinkestykkerne.
  15. Hæld stegeskyen fra stegen i en gryde, og lad stegen hvile.
  16. Drys med mel, og lad skyen opsuge den.
  17. Pisk grundigt og kog saucen op, tilsæt mælk og resten af glasuren.
  18. Kog igennem, og smag evt. til med salt og peber.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 2 timer
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2640/629
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    398/95
    Protein: 5 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 12 g

Andre opskrifter med nakkefilet

Nakkefilet med kommenpasta

Nakkefilet med kommenpasta

Nakkefilet og djævletomater med krydrede kokosris

Nakkefilet og djævletomater med krydrede kokosris

Nakkefilet florentine

Nakkefilet florentine

Braiseret nakkefilet med lilla kartofler

Braiseret nakkefilet med lilla kartofler

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Nakkefilet a la lam
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)