Selvfølgelig kommer svinekødet ikke til at smage af lammekød, når du laver nakkefilet a la lam, men det bliver tilberedt på en måde, som også kan anvendes til lammekøllen.
Personer
Minutter
Ingredienser
- ½ kg hel nakkefilet – eller større, rester kan sagtens bruges til f.eks. biksemad
- 4 fed hvidløg
- 1 bdt. timian
- ½ dl akaciehonning
- 1½ spsk. dijonsennep
- 1 dl fløde 4 %
- 2 dl minimælk
- 2 spsk. mel
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g kartofler
- 1 spsk. fennikelfrø
- 1 spsk. korianderfrø
- ½ spsk. spidskommenfrø
- 1 spsk. citronolie
- 400 g karotter
- 2 dl ærter
- 40 g lufttørret skinke
Sådan tilberedes nakkefilet a la lam
- Tænd ovnen på 200° C.
- Dup kødet tørt.
- Fjern så meget fedt på nakkefilet som muligt.
- Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tykke skiver.
- Lav små snit i nakkefilet, og fyld dem med hvidløgsskiver og timian.
- Læg stegen på en rist over en bradepande med vand i bunden, og drys stegen med salt og peber.
- Sæt stegen i ovnen i i alt 1-1½ time afhængig af størrelse.
- Bland sennep og honning sammen til en glasur, og pensl stegen første gang, når den har stået i ovnen i ca. 20 minutter og igen hvert 20. minut, indtil stegen er stegt færdig. Gem resten af glasuren til saucen.
- Hæld evt. også mere vand i bradepanden om nødvendigt.
- Skyl og skrub kartoflerne grundigt, skær dem i kvarte, og læg dem i en bradepande.
- Knus fennikelfrø, koriander og spidskommenfrø i en morter, og fordel det over kartoflerne sammen med 1 spsk. citronolie. Bland godt.
- Sæt kartoflerne i ovnen, når der er ca. 20 minutter tilbage af stegetiden for stegen. Stegen skal hvile i minimum 20 minutter, når den er taget ud af ovnen. Kartoflerne skal stege i ca. 40 minutter – afhængig af størrelse.
- Steg skinken på en tør pande eller evt. i ovnen på en plade beklædt med bagepapir, og bræk det efterfølgende i mindre stykker.
- Giv ærter og karotter et opkog, damp dem tørre, og bland dem med skinkestykkerne.
- Hæld stegeskyen fra stegen i en gryde, og lad stegen hvile.
- Drys med mel, og lad skyen opsuge den.
- Pisk grundigt og kog saucen op, tilsæt mælk og resten af glasuren.
- Kog igennem, og smag evt. til med salt og peber.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 2 timer
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2640/629 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 398/95
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Informationer
Opskriftens navn
Nakkefilet a la lam
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on