Tandoori er et fantastisk velsmagende krydderi. Du kan selv lave det, eller du kan – som vi har gjort til denne tandoori turkey – købe det i velassorterede dagligvarebutikker.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter + marinering i et par timer eller mere
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1924/458 - Energifordeling:
Protein: 34 %
Fedt: 14 %
Kulhydrat: 52 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 273/65
Protein: 5 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 6 dl yoghurt naturel 0,1 %
- 1 spsk. citronsaft
- 2 spsk. tandoori
- 500 g kalkunbryst
- 1 kg kartofler
- 1 spsk. basilikumolie
- 2 agurker
- ½ dl grofthakkede, friske mynteblade
- Evt. lidt frisk basilikum
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes tandoori turkey og agurkeraita:
- Rør 1 dl yoghurt godt sammen med citronsaft, tandoori og 1 tsk. salt.
- Skær kalkunbrystet i passende stykker.
- Vend kalkunstykkerne i yoghurtmarinaden, og stil dem tildækket i køleskabet et par timer eller til dagen efter.
- Hæld den sidste ½ l yoghurt i et kaffefilter, og lad den dryppe af i ca. ½ time.
- Riv agurkerne på den grove side af rivejernet. Pres væden fra – evt. i et rent viskestykke.
- Hæld/skrab yoghurten ud af filteret, og rør den igennem.
- Tilsæt revet agurk og de hakkede mynteblade, og smag til med salt og peber. Sæt raitaen koldt.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i kvarte.
- Vend dem med olie, salt og peber i et ildfast fad/bradepande. Drys evt. med lidt frisk, hakket basilikum.
- Sæt kartoflerne i ovnen i 30-40 minutter.
- Læg kalkunstykkerne i en bradepande beklædt med bagepapir. Sæt dem i ovnen de sidste 25 minutter sammen med kartoflerne.
- Servér kartoflerne og raita til den færdige tandoori turkey.
Dommen:
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!