Ovnstegt torsk med chorizo og perlebyg er lækkert og hurtigt og nemt at lave. En anderledes og utraditionel ret, både fisken og tilbehøret. Sidstnævnte kan i øvrigt anvendes som tilbehør til mange andre retter.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 300 g perlebyg
  • 700 g torskefilet
  • 40 g chorizo i tynde skiver
  • 2 rødløg
  • 1 glas syltet peberfrugt i strimler
  • 2 tsk. olivenolie
  • 4 tsk. hvid balsamico
  • 40 g saltmandler
  • 100 g babyspinat
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes ovnstegt torsk med chorizo og perlebyg

  1. Tænd ovnen på 175° C.
  2. Kog perlebyg i letsaltet kogende vand i 20 minutter, og lad dem herefter hvile i 10 minutter.
  3. Skær torskefileten i passende stykker (fjern evt. ben), krydr med salt og peber, og læg chorizo på hvert stykke fisk.
  4. Bag fisken i ca. 12 minutter afhængig af tykkelse.
  5. Skær rødløg i skiver, og bland dem og peberfrugt i en marinade af olie, eddike, salt og peber.
  6. Tilsæt de kogte, afdryppede perlebyg, og bland godt, og vend til sidst mandler og spinat.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1969/469
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 21 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    622/148
    Protein: 11 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 18 g

Andre opskrifter med torsk

Torskefilet med sauterede asparges

Torskefilet med sauterede asparges

Madagascartorsk med hvide bønner

Madagascartorsk med hvide bønner

Torsk med spinatkompot, ostefritter og rabarbersovs

Torsk med spinatkompot, ostefritter og rabarbersovs

Dampet torsk i sennepssauce

Dampet torsk i sennepssauce

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Ovnstegt torsk med chorizo og perlebyg
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)