Tyrkisk sommersuppe har sin helt egen smag. Lidt syrlig og meget forfriskende pga. krydringen med mynte. Dette er i øvrigt en suppe, som serveres for syge overalt i Tyrkiet.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 l okse-/kalvebouillon
  • 5 dl græsk yoghurt
  • 2 spsk. mel
  • 2 æg
  • 200 g perlebyg
  • 6 spsk. tørrede, smuldrede mynteblade
  • 3 spsk. stegemargarine
  • 4 spsk. paprika eller efter smag
  • Salt

Tilbehør

  • naanbrød drysset med nigellafrø i stedet for Herbes de Provence

Sådan tilberedes tyrkisk sommersuppe med naan

  1. Varm bouillonen.
  2. Rør yoghurten sammen med mel og æg.
  3. Tilsæt perlebyg, og bring alt i kog under stadig omrøring.
  4. Tilsæt den varme bouillon langsomt.
  5. Salt let, og tilsæt halvdelen af myntebladene.
  6. Smelt margarinen på en pande, og svits resten af myntebladene og paprika godt.
  7. Rør det til sidst i suppen.
  8. Servér med naanbrød.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    3124/744
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    502/120
    Protein: 5 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 17 g

Andre opskrifter med perlebyg

Jordskoksuppe med æbler og perlebyg

Jordskoksuppe med æbler og perlebyg

Vegansk paella med perlebyg

Vegansk paella med perlebyg

Ovnstegt torsk med chorizo og perlebyg

Ovnstegt torsk med chorizo og perlebyg

Perlebyg med peberfrugt og fennikel

Perlebyg med peberfrugt og fennikel

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Tyrkisk sommersuppe med naan
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)