Her får du min opskrift på tyrkisk pizza – pide. Eller rettere sagt pider. I hvert fald hvis der skal være til flere personer, for der skal være en pide til hver. De tyrkiske pizzaer her er nemlig portionspizzaer. Det gør det nemt at tage en med i madpakken eller flere med i madkurven eller bare en med i hånden, når du er på vej ud ad døren, og det skal gå lidt stærkt.
Personer
Minutter
Hvis du skal hurtigt ud ad døren, kræver det selvfølgelig, at du har lavet din pide – eller flere pider – i forvejen, for det tager et par timers tid, før de er klar. Men du kan også bare lave en stor portion og fryse dem ned og varme den eller de frosne pizzaer i ovnen ved 225°-250° C i 8-12 minutter.
Ingredienser
- 450 g hvedemel
- 1 spsk. sukker
- 25 g gær
- 3 dl lunt vand (ca. 37° C)
- 5 spsk. olivenolie – 3 spsk. til dejen og 2 spsk. til at svitse fyldet i
- 1 tsk. salt
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 250 g kyllingekebab
- 2 tsk. tomatpuré
- 1 tsk. paprika
- 1 æg
Tilbehør
- Evt. blandet salat
Sådan tilberedes tyrkisk pide med kyllingekebab
- Hæld melet i en skål, lav en fordybning i midten af det, og kom sukkeret i.
- Smuldr gæren ned i sukkeret, og hæld vand over, så det dækker gæren.
- Vent et par minutter, eller indtil gæren begynder at virke (boble).
- Tilsæt 3 spsk. af olien, resten af vandet samt salt.
- Ælt eller rør det hele sammen til en smidig dej.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur.
- Pil og hak imens løg og hvidløg.
- Skyl peberfrugten, fjern og kassér stilken, og skær resten i tern.
- Kom de 2 spsk. olie i en sautérpande eller lignende, og svits løget i 3-4 minutter.
- Tilsæt peberfrugt, og svits et par minutter mere.
- Tilsæt hvidløg, og svits endnu et par minutter.
- Tilsæt kebab, og vend det hele rundt, og lad det tilberede, til kebabben er blevet varm.
- Tilsæt paprika og tomatpuré, og bland det hele godt sammen.
- Lad det simre i 5 minutters tid under omrøring.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Del dejen i fire nogenlunde lige store portioner, rul hvert stykke ud til en oval, og læg dem på en plade – eller to – beklædt med bagepapir.
- Fordel fyldet på de fire pizzabunde. Lad 1-1½ cm hele vejen rundt være bar.
- Fold de bare kanter ind over fyldet – fyldet skal stadig kunne ses – og klem enderne godt sammen.
- Pensl kanten af pizzaen med sammenpisket æg, og sæt piderne i ovnen i ca. 15 minutter, eller indtil dejen er gylden og gennembagt.
- Servér evt. med blandet salat.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2948/702 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 56 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 763/182
Protein: 7 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 24 g