En anderledes måde at lave en svinekam på. Den kan være lidt svær at skære, så den skal skæres i lidt tykke skiver. Æbler og persille giver stegen en dejlig let og frisk smag. Hvis sovsen ikke laves for tyk, bliver det en dejlig let ret, der kan serveres med årstidens grøntsager og sågar også serveres i sommerhalvåret, uden at man synes, det bliver for tungt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2249/535 - Energifordeling:
Protein: 21 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 57 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 382/91
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- ½ kg svinekam, gerne uden svær
- 3 æbler
- 1 bdt. persille
- 1 løg
- 3 spsk. majsstivelse
- Lidt kulør
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 750 g rosenkål
- 1 kg kartofler
Sådan tilberedes svinekam fyldt med æbler og persille:
- Tænd ovnen på 190° C.
- Fjern evt. svær fra kammen og så meget fedt, at der er maks. 3 mm fedtkant tilbage.
- Skræl æblerne, og skær dem i smalle både.
- Skyl persillen, og fjern de grovere stilke.
- Pil løget, og skær det i både.
- Skær kammen næsten igennem på tværs.
- Drys kammen med salt og peber.
- Læg æbler og persille ind i kammen, og bind den sammen.
- Læg kammen i en stegepose, og fyld resten af æblerne og løgbådene ved.
- Luk posen, og klip det øverste hjørne af.
- Steg den i ovnen i 1½ time, eller til den er gennemstegt.
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Kog rosenkålene møre i letsaltet vand.
- Hæld skyen fra stegen, når stegen er færdigstegt, og lad stegen hvile i 20 minutter.
- Si skyen, og jævn den under kogning.
- Tilsæt kulør, og smag til.
- Skær stegen ud i tykke skiver.
Velbekomme!
Sådan genopvarmes persille.
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Nicklas: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!