Nej, nej, nej, nej! Lad nu være. Ja, det er lever! Og det er både sundt og velsmagende – men indrømmet vi har endnu ikke fået vores “kræsne” poder til at spise stegt kalvelever Desværre. For det smager yums.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 2 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1665/396 - Energifordeling:
Protein: 38 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 33 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 325/77
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 6 g
Ingredienser:
- 250 g kalvelever
- 10 g stegemargarine
- 1 løg
- 2 spsk. citronsaft
- Persille
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 lille selleri
- ½ spsk. olie
Sådan tilberedes stegt kalvelever med selleri – alias zombiehjerne:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skræl sellerien, og smør den med olie, og drys med salt.
- Pak den i folie, og stil den i ovnen i ca. 35 minutter, til den er netop mør.
- Skær løget i skiver, og steg det på en pande i halvdelen af margarinen.
- Tilsæt et par spsk. vand og 1 spsk. citronsaft, når de er ved at være brune. Kog det væk igen, og læg derefter løgene i et fad, og hold dem varme.
- Skær leveren i ikke for tynde skiver, og steg dem i resten af margarinen i ca. 2 minutter på hver side, afhængig af tykkelse.
- Drys med salt og peber, og dryp den sidste spsk. citronsaft over.
- Skær sellerien … zombiehjernen … i mindre stykker, og servér det hele med hakket persille.
Dommen:
Trackbacks/Pingbacks