En sand klassiker vi alle sammen kender rigtig godt – enten fra vores barndoms lejrture med skolen eller fra voksenlivets ”hurtig aftensmad”-løsninger. Uanset hvad, så er retten altid et hit hos ungerne, så hvorfor ikke skabe en fedtfattig version, der bare smager! Vil du give retten et pift, kan du anvende frisk pasta/spaghetti.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja, uden spaghetti
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1985/473 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 12 %
Kulhydrat: 61 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 391/93
Protein: 6 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 500 g mager flæske- eller kyllingefars
- 250 g champignoner
- 1 løg
- 1 rød peberfrugt
- 6 tomater
- 1 ds hakkede tomater
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. tørret basilikum
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 500 g pasta/spaghetti
- 50 g mager, revet ost
Sådan tilberedes spaghetti med tomatsovs:
- Skær champignoner, peberfrugt, løg og tomater i skiver eller tern efter behag.
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken/posen.
- Brun kødet i en gryde – uden fedtstof.
- Tilsæt grøntsager – undtagen tomaterne – når kødet er brunet.
- Hæld tomater – også dem på dåse i retten.
- Lad kødsovsen koge i 15 minutter, til tomaterne er ”møre”. Bliver sovsen for tyk, kan den spædes op med lidt vand undervejs.
- Smag retten til med oregano, basilikum, salt og peber
- Servér retten, når pastaen er færdig. Drys lidt revet ost over anretningen.
Dommen:
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!