Normalt bruger vi frisk estragon i denne ret, men det kunne vi ikke opdrive nogen steder, så derfor brugte vi tørrede estragon, og det virker også fint. Vi havde desuden så mange kartofler tilbage fra dagen før, at vi valgte at spise brasede kartofler til, men normalt spiser vi blot kogte kartofler til.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1802/429
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt:
     22 %
    Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 315/75
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 4 skinkeschnitzler
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. stærk sennep
  • 1½ tsk. tørret estragon
  • 2 dl fløde 9 %
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 10 g stegemargarine
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler
  • 700 g grønne bønner

Sådan tilberedes skinkeschnitzler i senneps- og estragonsovs:<

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem i letsaltet vand, til de er møre – hvis det ikke allerede er gjort.
  2. Kog bønnerne møre i letsaltet vand.
  3. Bank kødet let.
  4. Brun kødet et par minutter på hver side på en pande uden fedtstof.
  5. Krydr med salt og peber.
  6. Tag kødet op.
  7. Kom bouillon, sennep og estragon ned i panden.
  8. Pisk fløde og majsstivelse sammen, og hæld det i panden.
  9. Kog saucen op under omrøring.
  10. Læg kødet ned i saucen.
  11. Lad kødet simre i saucen 3-4 minutter på hver side.
  12. Brun kartoflerne i margarinen, og servér til schnitzlerne sammen med bønnerne.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!