Denne ret kræver lidt forberedelse, da schnitzlerne helst skal marineres nogle timer – eller gerne fra aftenen før. Men når først det er gjort, så har man faktisk nem og hurtig mad, og resultatet er lækkert. Og så bliver der en velsmagende rødvinssovs ud af marinaden.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter – husk at marinere schnitzlerne tidligere
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1928/459 - Fordelt på:
Protein: 32 %
Fedt: 15 %
Kulhydrat: 51 %
Alkohol: 2 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 266/63
Protein: 5 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 4 skinkeschnitzler
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 laurbærblad
- 1 tsk. tørret timian
- ½ tsk. sennepspulver
- 1½ dl rødvin
- 1 spsk. olie
- 2 spsk. majsstivelse
- 2½ dl vand
- 1 bouillonterning
- Balsamicoeddike
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
- 1 blomkål
- 750 g bønner
Sådan tilberedes skinkeschnitzler i rødvinsmarinade:
- Pil og hak løg og hvidløg fint.
- Rør løg, timian, sennepspulver, rødvin og knust laurbærblad til en marinade.
- Bank schnitzlerne let, kom dem i marinaden.
- Stil dem i køleskabet i nogle timer, gerne natten over. Vend schnitzlerne af og til, hvis marinaden ikke dækker helt.
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Skyl og rens blomkål.
- Kog bønner og blomkål mørt i letsaltet vand.
- Tag schnitzlerne op af marinaden, og dup dem tørre med køkkenrulle.
- >Varm olien op i panden, og brun schnitzlerne på begges sider, hvorefter varmen dæmpes.
- Kog marinaden i ca. 10 minutter, og si den derefter.
- Kom marinaden tilbage i gryden.
- Tilsæt vand og bouillonterning.
- Kog sovsen igennem, og jævn med majsstivelse.
- Smag til med balsamicoeddike, salt og peber.
- Når schnitzlerne er gennemstegte, krydres de med lidt salt og peber.<
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: Helt sikkert en ”gemmer”
Emil: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet: