Lækker sprødstegt laks med fantastisk tilbehør, der komplimenterer hinanden perfekt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2880/686 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 47 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 685/164
Protein: 10 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 18 g
Ingredienser:
- 800 g kartofler
- ¼ citron
- 1 dåse kikærter i lage (ca. 400 g)
- 2 spsk. kapers
- 1 spsk. olivenolie
- ½ dl klippet purløg
- 4 stykker laksefilet
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes Skindstegt laks og kartoffel-kikærtefad:
- Skræl eller skrub kartoflerne, skær dem i skiver, og kog dem lige netop møre i letsaltet vand.
- Skræl citronen, og skær det hvide væk, og skær citronen i små trekanter.
- Skyl kikærterne, og lad dem dryppe af.
- Steg de 4 stykker laksefilet på en varm grillpande i ca. 8-12 minutter – afhænger af tykkelse.
- Krydr med salt og peber.
- Bland kikærter, kapers og olivenolie sammen og vend dem med kartoflerne og citronen.
- Servér med purløg.
Dommen: