En anderledes kold kartoffelsalat end den traditionelle. Frisk og let i smagen. Den kan naturligvis serveres til mange andre stegte og grillede retter end skindstegt kulmule.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2028/483 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 44 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 407/97
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 600 g kulmule med skind
- 4 spsk. olivenolie
- 3 spsk. appelsinsaft
- 1 knsp. safran
- 1 knsp revet appelsinskal
- 800 g kogte kartofler
- 1½ porre
- 300 g sukkerærter
- 1 bdt. purløg eller løgtoppe
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes skindstegt kulmule med eksotisk kartoffelsalat:
- Skrub kartoflerne, så de er helt fri for jord og snavs, og skær dem i tykke skiver.
- Fjern roden og de grove yderste blade samt det øverste af porretoppen, og snit porrerne i fine skiver.
- Lav i en skål en marinade af 3 spsk. olie, appelsinsaft, safran, appelsinskal, salt og peber.
- Vend kartofler og porre og marinaden.
- Del sukkerærterne på langs, og vend i kartoffelsalaten.
- Lad kartoffelsalaten trække mindst 10 minutter.
- Drys med klippet purløg.
- Skær kulmulen i passende stykker, og steg den på skindsiden i resten af olie, til kødet er hvidt og fast. Den skal kun steges på skindsiden (måske derfor det hedder skindstegt kulmule 🙂 ) – evt. kan et låg lægges over panden de sidste par minutter.
- Krydr med salt og peber.
Velbekomme!
Dommen:
Trackbacks/Pingbacks