Skidne æg er ikke det mest flaterende navn, men ikke desto mindre en velkendt og yndet frokostret.
Personer
Minutter
Skidne æg er jo egnetlig bare æg i senenpssovs med et stykke brød til. Vi har her valgt at lave den som en middagsret med tynde mørbradskiver og kartoffelbåde.
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 2 spsk. gule sennepsfrø
- 1 spsk. kogende vand
- 30 g stegemargarine
- 3 spsk. hvedemel
- 5 dl minimælk
- 4 æg
- Salt
- Peber
TILBEHØR:
- 680-700 g kartofler
- Karse
- Evt. dijonsennep
Sådan tilberedes skidne æg med mørbrad og grovfrites:
- Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i både.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Lad Kartoflerne koge i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
- Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af.
- Læg dem i en bradepande, og sæt dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre.
- Puds mørbraden for sener og hinder.
- Skær den i ca. 1 cm tykke skiver, og tryk dem lidt flade med hånden eller kniven.
- Kog æggene til de er smilende – ca. 6 minutter.
- Knus sennepsfrøene i en morter med ca. 1 spsk. kogende vand i.
- Smelt halvdelen af margarinen i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Rør melet i, og bag blandingen godt sammen.
- Tilsæt halvdelen af mælken under kraftig piskning.
- Pisk resten af mælken i lidt efter lidt.
- Kom sennepspastaen, salt og peber i, og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring, i ca. 5 minutter.
- Brun resten af margarinen i en pande, og steg mørbradskiverne heri ca. 1 minut på hver side.
- Tag dem af panden, drys med salt og peber.
- Smag saucen til.
- Servér halve æg, mørbrad, grovfrites med sennepssaucen, karse og evt. mere dijonsennep.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1977/471 - Energifordeling:
Protein: 34 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 38 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 406/97
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Skidne æg med mørbrad og grovfrites
Forfatter
Beate
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on