Skidne æg er ikke det mest flaterende navn, men ikke desto mindre en velkendt og yndet frokostret.

Personer

Minutter

Skidne æg er jo egnetlig bare æg i senenpssovs med et stykke brød til. Vi har her valgt at lave den som en middagsret med tynde mørbradskiver og kartoffelbåde.

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 2 spsk. gule sennepsfrø
  • 1 spsk. kogende vand
  • 30 g stegemargarine
  • 3 spsk. hvedemel
  • 5 dl minimælk
  • 4 æg
  • Salt
  • Peber

TILBEHØR:

  • 680-700 g kartofler
  • Karse
  • Evt. dijonsennep

Sådan tilberedes skidne æg med mørbrad og grovfrites:

  1. Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i både.
  2. Tænd ovnen på 225° C.
  3. Lad Kartoflerne koge i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
  4. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af.
  5. Læg dem i en bradepande, og sæt dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre.
  6. Puds mørbraden for sener og hinder.
  7. Skær den i ca. 1 cm tykke skiver, og tryk dem lidt flade med hånden eller kniven.
  8. Kog æggene til de er smilende – ca. 6 minutter.
  9. Knus sennepsfrøene i en morter med ca. 1 spsk. kogende vand i.
  10. Smelt halvdelen af margarinen i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  11. Rør melet i, og bag blandingen godt sammen.
  12. Tilsæt halvdelen af mælken under kraftig piskning.
  13. Pisk resten af mælken i lidt efter lidt.
  14. Kom sennepspastaen, salt og peber i, og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring, i ca. 5 minutter.
  15. Brun resten af margarinen i en pande, og steg mørbradskiverne heri ca. 1 minut på hver side.
  16. Tag dem af panden, drys med salt og peber.
  17. Smag saucen til.
  18. Servér halve æg, mørbrad, grovfrites med sennepssaucen, karse og evt. mere dijonsennep.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1977/471
  • Energifordeling:
    Protein: 34 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 38 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    406/97
    Protein: 8 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med æg

Kedgeree med laks

Kedgeree med laks

Ramen

Ramen

Salat nicoise med tun, kogte rødbeder og linser

Salat nicoise med tun, kogte rødbeder og linser

Shakshuka

Andeleverpostej

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Skidne æg med mørbrad og grovfrites
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)