Fisken – der kan være alt andet end skærising – er der ikke så meget nyt i. Det er saucen og tilbehøret, du skal give en chance. Lækkert.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1626/387 - Energifordeling:
Protein: 35 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 43 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 300/72
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 600 g skærisingfilet
- 1 bdt. dild
- Skal af 1 usprøjtet citron
- 2 dl fiskefond
- 1 dl hvidvin
- 1 dl fløde 4 %
- ½ salatløg
- 1-2 hjertesalat – afhængig af størrelse
- 250 g cherrytomater
- Ca. 1 spsk. stegemargarine
- Ca. 1 spsk. olie
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 700-800 g kartofler
Sådan tilberedes skærising med hjertesalat og aromatisk sauce:
- Skræl/skrub kartoflerne, og kog dem sammen med et par duske dild i letsaltet vand, til de er møre.
- Skær halvdelen af salatløget i tern, og kog det ind med hvidvinen.
- Tilsæt fiskefond, når hvidvinen er næsten væk, og kog saucen ind til det halve.
- Smag til med salt og peber.
- Hak resten af salatløget fint og skær hjertesalaten i kvarter.
- Svits løg og hjertesalat på en pande i halvdelen af margarinen og olien i ca. 5 minutter.
- Smag til med hakket dild, revet skal fra citron samt salt og peber.
- Fold fiskefileterne på langs, og steg dem i resten af margarinen og olien i ca. 2-3 minutter på hver side til de blevet gyldne.
- Halver cherrytomaterne, og lun dem i saucen.
Dommen:
Samlet:
Helt sikkert en ”gemmer”