Det smager dejligt, er hurtigt at lave, og så mætter det altså utroligt meget. Der kan sagtens blive lidt salat til madpakken dagen efter.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 25 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2475/589
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt:
     14 %
    Kulhydrat: 62 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     355/84
    Protein: 5 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 400 g sej
  • 8 tomater
  • 250 g champignoner
  • 4 fed hvidløg
  • 4 tsk. olie
  • 1 pakke filodej (120 g)
  • 250 g trefarvede pastaskruer
  • 1 ll. bakke karse
  • ½ ds. majs
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 3 gulerødder
  • 1 bdt. radiser
  • 1 forårsløg
  • Kraft fedtfri Italian dressing
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes sej i filopakker:

  1. Kog pastaen efter anvisningen på posen, og lad dem dryppe og køle af.
  2. Tænd ovnen på 180° C.
  3. Rens champignoner, og steg dem sprøde på en pande uden tilsætning af fedtstof.
  4. Skær tomaterne i både, og hak hvidløgene.
  5. Skær filodejen over, så der bliver 8 stykker. Læg dem oven på hinanden – lidt på skrå – to og to, så der bliver 4 portioner.
  6. Fordel fisk, tomater, hvidløg og champignoner på hver portion dej. Krydr med salt og peber, og stænk ca. 1 tsk olie på hver portion.
  7. Fold filodejen sammen, og læg pakkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Bag dem i ovnen i 10-15 minutter.
  9. Vask og rens grøntsagerne, og skær dem i mindre stykker, og hæld vandet fra majsene.
  10. Hæld dressing efter smag over pastaskruerne.
  11. Klip karse i, og bland.
  12. Tilsæt majs, peberfrugt, gulerøder, radiser og forårsløg.
  13. Anret, og servér.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”