Tanken falder næsten på burgere (uden bolle og bøf ), for de fleste af ingredienserne findes i burgere. Hurtig og nem ret samt mættende og velsmagende. Dagen efter kan den sagtens spises kold.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1883/448 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 69 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 372/88
Protein: 3 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 15 g
Ingredienser:
- 700 g kartofler
- 125 g kalkunbacon
- 4 skiver rugbrød
- 190 g icebergsalat
- ½ agurk
- 5 syltede drueagurker
- 1 rødløg
- 250 g cherrytomater
- 1 spsk. merian
- 1 spsk. olie
- 1 dl græsk yoghurt 0,1 %
- 1 dl tomatketchup
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes salat med rugbrødscrutoner og bacon:
- Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i både.
- Kom kartoflerne i kogende vand, og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 minutter.
- Hæld vandet fra, og lad dem dampe tørre.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Læg kartoflerne på en bageplade eller i et ildfast fad beklædt med bagepapir.
- Bland olie, merian og salt, og hæld det over kartoflerne, og bland godt.
- Læg baconskiverne på en anden plade, ligeledes beklædt med bagepapir.
- Sæt begge plader i ovnen i 10 minutter.
- Skær rugbrødsskiverne i tern, og læg dem ved siden af baconen, og lad det hele – også kartoflerne – stå yderligere 5 minutter i ovnen.
- Skyl, og snit salaten, og læg den på et stort fad.
- PIl løget, og skær det i tern.
- Skyl agurken, og skær den i tern.
- Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
- Skær drueagurkerne i strimler.
- Bland yoghurt og tomatketchup til en dressing. Smag til med salt og peber.
- Fordel kartoffelbådene oven på salaten.
- Fordel de udskårede grøntsager, rugbrødscrutonerne og bacon knækket i mindre stykker oven på.
- Servér med tomatketcupdressingen.
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”