Rösti er oprindeligt en schweizisk morgenmad, men i Danmark bruger vi den nok mere som tilbehør til middagsretter. Her med en skøn passionsdip. Dejligt nemt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1947/464 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 46 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 412/98
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 600 g rødspættefilet
- 1 skalotteløg
- 2 spsk. olivenolie
- 15 g stegemargarine
- Lidt citronsaft
- 3 bagekartofler
- 3 passionsfrugter
- 1 hjertesalat
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 570 g stegte/bagte kartoffelbåde – evt. rester fra tidligere på ugen, ellers er de hurtige lige at lave i ovnen.
Sådan tilberedes rösti-rødspætteburger med passionsdip:
- Skræl og riv bagekartoflerne, og krydr dem med salt og peber.
- Tænd ovnen på 175° C.
- Form kartoffelmassen til små pandekager (ca. ½ cm høje), og steg dem i stegemargarine og 1½ spsk. olie på panden, til de er gyldne.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem færdige i ovnen (ca. 15 minutter).
- Skyl salaten, og del den i blade.
- Hak skalotteløget, og bland det med salaten.
- Skær fisken i mundrette stykker, fold dem evt., hvis de er meget tynde.
- Krydr med salt og peber, og steg dem på panden fra før et par minutter på hver side.
- Rør en dip af saft og kerner fra passionsfrugterne, lidt citronsaft, resten af olien samt salt og peber.
- Læg de varme rösti på køkkenrulle, når de kommer ud af ovnen, for at suge overskydende olie. Drys med salt.
- Byg en sandwich af rösti, salat og skalotteløg samt fisk.
- Dryp dippen rundt om sandwichen.
- Servér med stegte/bagte kartoffelbåde.
Trackbacks/Pingbacks