Rösti er oprindeligt en schweizisk morgenmad, men i Danmark bruger vi den nok mere som tilbehør til middagsretter. Her med en skøn passionsdip. Dejligt nemt.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1947/464
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 24 %
    Kulhydrat:
     46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 412/98
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 600 g rødspættefilet
  • 1 skalotteløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 15 g stegemargarine
  • Lidt citronsaft
  • 3 bagekartofler
  • 3 passionsfrugter
  • 1 hjertesalat
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 570 g stegte/bagte kartoffelbåde – evt. rester fra tidligere på ugen, ellers er de hurtige lige at lave i ovnen.

Sådan tilberedes rösti-rødspætteburger med passionsdip:

  1. Skræl og riv bagekartoflerne, og krydr dem med salt og peber.
  2. Tænd ovnen på 175° C.
  3. Form kartoffelmassen til små pandekager (ca. ½ cm høje), og steg dem i stegemargarine og 1½ spsk. olie på panden, til de er gyldne.
  4. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem færdige i ovnen (ca. 15 minutter).
  5. Skyl salaten, og del den i blade.
  6. Hak skalotteløget, og bland det med salaten. 
  7. Skær fisken i mundrette stykker, fold dem evt., hvis de er meget tynde.
  8. Krydr med salt og peber, og steg dem på panden fra før et par minutter på hver side.
  9. Rør en dip af saft og kerner fra passionsfrugterne, lidt citronsaft, resten af olien samt salt og peber.
  10. Læg de varme rösti på køkkenrulle, når de kommer ud af ovnen, for at suge overskydende olie. Drys med salt.
  11. Byg en sandwich af rösti, salat og skalotteløg samt fisk.
  12. Dryp dippen rundt om sandwichen.
  13. Servér med stegte/bagte kartoffelbåde.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!