En meget anderledes rødbedesuppe med smage vi ikke er vant til i det danske køkken, men bestemt velsmagende og en lækker måde at få rødbede på – og så er det jo en fantastisk flot farve, så der også er lidt for øjet.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1305/311
  • Energifordeling:
    Protein: 13 %
    Fedt:
     18 %
    Kulhydrat: 69 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     269/64
    Protein: 2 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 700 g rødbeder
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. rapsolie
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. stødt allehånde
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 9 dl grøntsagsbouillon
  • 100 g røde linser
  • 1 spsk. citronsaft
  • 20 g (2 kugler) syltet ingefær
  • Lidt sirup fra glasset med syltet ingefær
  • 30 g salattern, 5 %
  • Salt

Tilbehør:

  • 4 miniflutes

Sådan tilberedes rødbedesuppe med feta og syltet ingefær:

  1. Skræl rødbederne, og riv dem.
  2. Pil løget, og skær det tern.
  3. Hak hvidløget.
  4. Steg krydderierne kort i olien, tilsæt løg og hvidløg, og steg nogle minutter under omrøring.
  5. Tilsæt rødbederne, og steg videre nogle minutter.
  6. Tilsæt de skyllede linser og bouillonen, og lad suppen simre under låg ca. 45 minutter, til grøntsagerne er møre.
  7. Blend det hele til en rødbedesuppe med en blender.
  8. Smag til med citronsaft og salt.
  9. Varm suppen igennem.
  10. Servér med hakket ingefær, smuldret feta og lidt ingefærsirup samt flutes.
  11. Pynt evt. med lidt grønt.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”