Rød linsemos er et lækkert og sundt alternativ til kartoffelmos og egner sig som tilbehør til hvad som helst, du kunne finde på at servere kartoffelmos til.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1½ tsk. stødt spidskommen
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 2 kartofler
  • 250 g røde linser
  • 3 spsk. Becel let, flydende margarine
  • Salt

Tilbehør

  • 500-550 g stegte frikadeller – varm dem evt. i ovnen – eller hvad du synes
  • 240 g ærter
  • 8 tsk. mager rygeost

Sådan tilberedes rød linsemos

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.
  2. Skyl linserne.
  3. Kom spidskommen i en tør gryde, og rist det ved kraftig varme i ca. 1 minut.
  4. Tilsæt bouillon og kartofler.
  5. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter.
  6. Tilsæt linserne, og kog i yderligere ca. 15 minutter.
  7. Giv ærterne et kort opkog i letsaltet vand, og lad dem derefter dryppe af.
  8. Mos kartofler og linser med et piskeris sammen med margarine og salt.
  9. Smag linsemosen til.
  10. Servér frikadeller med linsemosen, ærter og et par tsk. rygeost pr. person.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2104/501
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 26 %
    Kulhydrat: 44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    484/116
    Protein: 9 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 12 g

Andre opskrifter med rygeost

Sommersalat

Sommersalat

Grøn kartoffelsalat med mørksej stegt

Grøn kartoffelsalat med mørksej stegt

Skinkeschnitzel på spinatbund

Skinkeschnitzel på spinatbund

Intervalstegte koteletter med spidskaal og rygeostcreme

Intervalstegte koteletter med spidskaal og rygeostcreme

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Rød linsemos
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)