Rød linsemos er et lækkert og sundt alternativ til kartoffelmos og egner sig som tilbehør til hvad som helst, du kunne finde på at servere kartoffelmos til.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 1½ tsk. stødt spidskommen
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 2 kartofler
- 250 g røde linser
- 3 spsk. Becel let, flydende margarine
- Salt
Tilbehør
- 500-550 g stegte frikadeller – varm dem evt. i ovnen – eller hvad du synes
- 240 g ærter
- 8 tsk. mager rygeost
Sådan tilberedes rød linsemos
- Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.
- Skyl linserne.
- Kom spidskommen i en tør gryde, og rist det ved kraftig varme i ca. 1 minut.
- Tilsæt bouillon og kartofler.
- Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter.
- Tilsæt linserne, og kog i yderligere ca. 15 minutter.
- Giv ærterne et kort opkog i letsaltet vand, og lad dem derefter dryppe af.
- Mos kartofler og linser med et piskeris sammen med margarine og salt.
- Smag linsemosen til.
- Servér frikadeller med linsemosen, ærter og et par tsk. rygeost pr. person.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2104/501 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 44 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 484/116
Protein: 9 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Informationer
Opskriftens navn
Rød linsemos
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on