En skøn reste-ret. En rest kogte ris og hvad der lige er hjemme af grøntsager og rodfrugter. Riv, hak, bland, og kør så lige et æg i, så er der frikadeller.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1842/439 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 64 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 376/90
Protein: 3 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 3-4 dl kogte, afkølede ris
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1-2 gulerødder
- 1 broccolistok
- 1 spsk. merian
- 3 spsk. havregryn
- 2 spsk. mel
- 1 æg
- 25 g stegemargarine
- 2 dl tomatsuppe
- 1 spsk. majsstivelse
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 600 g kartofler
- 1 broccoli
Sådan tilberedes risfrikadeller med tomatsovs:
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
- Hak løg, hvidløg, gulerødder og broccolistok i en hakker.
- Bland grøntsager, merian, havregryn og mel godt sammen.
- Tilsæt til sidst ægget, og rør det hele sammen med en håndmikser, indtil det bliver en sammenhængende fars.
- Brun margarinen på en pande, form farsen med en ske til frikadeller, og steg dem i margarinen. Lad dem blive helt sprøde og tage farve, før du vender dem med en paletspade, da de ellers går let i stykker.
- Kog tomatsuppen, og jævn dem med majsstivelse rørt ud i lidt vand.
- Kog broccolien, så der stadig er bid i den.