Vi hader at smide mad ud – med mindre den er fordærvet naturligvis – så vi gemmer og bruger gerne vores rester. Nogle gange bliver de til en ny ret – som denne restelasagne.
Personer
Minutter
Ingredienser
- n rest pastaret (ca. 300 g) – f.eks. Kylling og pasta med gorgonzolasauce
- En rest kød – vi brugte ca. 1/3 af Grillet svinemørbrad – det kan dog udelades, så man nøjes med tomatsaucen
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 1 tsk. oregano
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. majsstivelse
- 6 lasagneplader
- 8 spsk. mager, revet ost
- ½ icebergsalathoved
- 80 g salattern
- 3 tomater
- 120 g ærter
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes restelasagne
- Kom tomaterne i en gryde, og varm dem op.
- Pil og hak løget, og tilsæt det sammen med presset hvidløg.
- Jævn med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
- Smag til med oregano, salt og peber.
- Skær kødresten i mindre stykker, og tilsæt.
- Lad det hele simre et par minutter.
- Varm pastaretten. Tilsæt evt. lidt vand eller mælk, hvis det er meget tykt.
- Læg nu pastaretten, tomatsaucen og lasagnepladerne i lag i en lille bradepande – eller andet ildfast fad – beklædt med bagepapir. Start og slut med pastaretten.
- Riv til sidst ost hen over det hele.
- Lad det hele trække i 20-30 minutter.
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Sæt fadet i ovnen i ca. 20-30 minutter.
- Skyl salat og tomater, snit salaten, og skær tomaterne i både.
- Bland salat, tomater, ærter og salattern.
- Servér salaten til lasagnen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1875/446 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 428/1002
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 13 g
Informationer
Opskriftens navn
Restelasagne
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on