Vi har plukket de første ribs, men der bliver mange i år, kan vi se. Hvad skal vi bruge alle de små, syrlige, røde bær til? Råsyltede ribs! Råsyltede ribs er nemme at lave og kan serveres til alt fra kødretter til desserter eller oven på kage.
Råsyltede ribs kan holde sig længe, de bliver kun bedre af at stå, men du kan faktisk bruge af dem med det samme. Vi skal så ikke kun lave råsyltede ribs af vores mange ribs. For ribs er pga. deres store indhold af pektin særdeles velegnede til ribsgele, så det laver vi også lidt af. Det er godt at bruge i saucer, i æbleskiver eller bare på et stykke lyst brød oven på osten. Vi skal også lave ribssaft, som bl.a. skal bruges i vore rødkål til jul, og så skal vi selvfølgelig også have rysteribs. Aaaaah, sådan bare at gå ud og plukke en skål for ribs, skylle og ribbe dem, ryste dem med sukker og servere dem til aftensmaden. Lækkert. Ingen sommer uden rysteribs, det hører sig lige så meget til som jordbær med fløde, og stegt flæsk og nye kartofler.
- Kategori: Tilbehør
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 546/131
Protein: 1 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 27 g
Ingredienser:
- 1 kg ribs
- 300 g sukker
- 1½ dl vand
- 2 tsk. flydende Atamon
Sådan tilberedes råsyltede ribs:
- Kog vand og sukker, og tilsæt Atamon.
- Lad lagen afkøle.
- Skyl og rib ribsene imens, og kom dem i skoldede, atamonskyllede krukker/glas.
- Hæld den afkølede lage over.
- Bind krukken til, eller sæt låg på.
Sørg for, at service der bliver brugt til at tage med, når du tager af ribsene, er skoldet og gerne atamonskyllet, så holder de resterende ribs længere.
Dommen:
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!