Pølser er jo normalt ikke det mest fedtfattige, man kan få at spise, men køb eksempelvis Bayerske pølser fra Den Grønne Slagter – som kun indeholder 3 g fedt pr. 100 g – hvis du kan finde dem, eller køb kyllinge- eller kalkunpølser på 8-9 g fedt pr. 100 g. Skræl, og kog evt. kartoflerne dagen før, så er der nem mad.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter, hvis kartoflerne er kogt i forvejen
  • Fryseegnet: Nej
  • Fedtenergiprocent:
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2072/493
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt:
     28 %
    Kulhydrat: 44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     417/99
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 8 kyllingepølser
  • 1 kg kartofler
  • 4 tsk. sukker
  • 4 spsk. hvidvinseddike
  • 1 stort løg
  • 2 dl grønsagsbouillon
  • 1 tsk. Becel let, flydende margarine
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 spsk. ketchup
  • 4 spsk. sennep

Sådan tilberedes pølser med varm kartoffelsalat:

  1. Skræl kartoflerne – skær dem evt. i skiver – og kog dem i letsaltet vand.
  2. Varm pølserne i en gryde vand – de må ikke koge.
  3. Pil løget, og skær det i skiver – evt. halve skiver.
  4. Lad løgskiverne simre i grøntsagsbouillonen, til de er bløde.
  5. Tilsæt sukker, hvidvinseddike og margarine.
  6. Vend kartoffelskiverne i, og lad det hele simre, til kartoflerne er varme.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Server pølser og kartoffelsalat med sennep og ketchup.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”