Pølser er jo normalt ikke det mest fedtfattige, man kan få at spise, men køb eksempelvis Bayerske pølser fra Den Grønne Slagter – som kun indeholder 3 g fedt pr. 100 g – hvis du kan finde dem, eller køb kyllinge- eller kalkunpølser på 8-9 g fedt pr. 100 g. Skræl, og kog evt. kartoflerne dagen før, så er der nem mad.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 20 minutter, hvis kartoflerne er kogt i forvejen
- Fryseegnet: Nej
- Fedtenergiprocent:
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2072/493 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 44 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 417/99
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 8 kyllingepølser
- 1 kg kartofler
- 4 tsk. sukker
- 4 spsk. hvidvinseddike
- 1 stort løg
- 2 dl grønsagsbouillon
- 1 tsk. Becel let, flydende margarine
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 spsk. ketchup
- 4 spsk. sennep
Sådan tilberedes pølser med varm kartoffelsalat:
- Skræl kartoflerne – skær dem evt. i skiver – og kog dem i letsaltet vand.
- Varm pølserne i en gryde vand – de må ikke koge.
- Pil løget, og skær det i skiver – evt. halve skiver.
- Lad løgskiverne simre i grøntsagsbouillonen, til de er bløde.
- Tilsæt sukker, hvidvinseddike og margarine.
- Vend kartoffelskiverne i, og lad det hele simre, til kartoflerne er varme.
- Smag til med salt og peber.
- Server pølser og kartoffelsalat med sennep og ketchup.