Dejlig hjemmelavet pizza – også bunden. Skal man lave en hastepizza, kan man jo købe bunden færdig. Denne pizzadej er meget elastisk, og der skal rulles til. Hvis sovsen bliver for tynd, kan den jævnes med lidt majsstivelse.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4-6 personer
- Tilberedning: 1¾ time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person (ved 6 personer):
KJ/Kcal: 1736/413 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 14 %
Kulhydrat: 63 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 457/109
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 17 g
Ingredienser:
- 25 g gær
- 3 dl vand
- 1 spsk. olie
- 1½ tsk. salt
- 480 g pizzamel
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 200 g skinkestrimler
- 1 tsk. tørret oregano
- 100 g revet, mager ost
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 500 g friske tomater i skiver
- ½ icebergsalat
Sådan tilberedes pizza med skinke og tomat:
- Rør gæren ud i 3 dl lunkent vand.
- Tilsæt olie, salt og mel.
- Ælt dejen sammen.
- Stil dejen til hævning ca. 1 time.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Bland tomater, skinkestrimler, den sidste dl vand og oregano.
- Lad sovsen koge ind i 10 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Slå dejen ned, og pres luften ud.
- Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir.
- Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Kom tomatsovsen på pizzabunden.
- Drys med revet ost.
- Bag pizzaen i 15-20 minutter.
- Skyl tomater og salat.
- Skær tomaterne i skiver, og findel salaten.
- Når pizzaen er færdigbagt, pyntes den med tomatskiver og lidt salat.
- Bland resten af tomater og salat, og servér til.
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!