Hjemmelavet pizza calzone af hjemmelavet dej på lidt over en halv time… Og uh, den er lækker. Og en skøn dej, både at tilberede og at spise. Du kan naturligvis komme hvad som helst du lyster i af fyld. Derved kan det blive til en resteret.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 3/4 dl minimælk
- 3/4 dl vand
- 10 g gær
- 250 g hvedemel
- 2 spsk. olivenolie
- 150 g champignon
- 3 stængler bladselleri
- 1 tomat
- 70 g tomatpasta (1 lille eller ½ stor ds.)
- En lille håndfuld blade fra bladselleri
- ½ tsk. tørret oregano
- 50 g mager ost
- Salt
Sådan tilberedes hjemmelavet pizza calzone
- Lun mælk og vand, til det er fingervarmt.
- Hæld det over i en skål, og rør gæren i.
- Tilsæt mel, 1 tsk. salt og olie, og ælt dejen lind.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 20 minutter.
- Rengør imens champignonerne og bladsellerien, og skær begge dele i mindre stykker.
- Skær tomaten i tern.
- Tænd ovnen på 250° C. Lad en bageplade blive i ovnen under opvarmningen.
- Rist champignoner af i en gryde eller stegepande uden tilsætning af fedtstof.
- Tilsæt blegselleri og lad dem svitse med i 3-4 minutter.
- Tilsæt oregano, tomat og tomatpasta.
- Rør bladselleribladene i.
- Varm godt igennem.
- Riv osten.
- Rul dejen ud til 2 runde pizzabunde.
- Fordel grøntsagerne på den ene halvdel af hver af de to pizzabunde, og drys med osten.
- Fold dem herefter sammen til 2 halvmåner. Tryk godt sammen langs kanten.
- Læg bundene på den forvarmede bageplade, og stil den herefter ovnen, til hver pizza calzone er blevet gyldenbrune (7-8 minutter).
- Kategori: Hovedret
- Antal: 2 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2875/684 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 59 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 651/156
Protein: 6 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 22 g
Informationer
Opskriftens navn
Hjemmelavet pizza calzone
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on