Andet steds her på sitet er der en opskrift på pirogger med fars og porre, hvor vi gør opmærksom på, at de kan fyldes med meget andet lækkert fyld. Det kommer der et eksempel på her – pirogger med røget laks. Husk, at de er velegnede til madpakke. Tag en op af fryseren om morgenen, og den er tøet til frokost.

  • Kategori: Frokost
  • Antal: 16 stk.
  • Tilberedning: 70 minutter inkl. hævetid
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. stk.:
    KJ/Kcal: 719/171
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt:
     28 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 844/201
    Protein: 10 g
    Fedt:
     6 g
    Kulhydrat: 25 g

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • 2½ dl minimælk
  • 2 spsk. olie
  • 5 æg
  • 425 g hvedemel
  • 200 g røget laks
  • ½ dl dild
  • ½ dl purløg
  • 4 spsk. fromage frais 0,1 %
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes pirogger med røget laks:

  1. Lun mælken, og opløs gæren i den.
  2. Tilsæt olie, ½ tsk. salt, 1 æg og mel.
  3. Ælt dejen smidig, og sæt den til hævning i 30 minutter.
  4. Kog 3 af æggene i 8 minutter – hårdkogte.
  5. Skær laksen i fine strimler.
  6. Hak dild og purløg.
  7. Pil æggene, skær dem over på tværs, og fjern æggeblommen.
  8. Hak æggehviderne, og bland dem med laks, dild, purløg og fromage frais.
  9. Smag til med peber.
  10. Tænd ovnen på 225° C.
  11. Pisk det sidste æg sammen.
  12. Del dejen i 16 stykker.
  13. Rul hvert stykke ud til en oval – gerne imellem to stykker bagepapir, så sparer du rengøring og opvask.
  14. Fordel fyldet på den ene halvdel af hver (en lille skefuld).
  15. Pensl kanterne med æg.
  16. Fold dem sammen, og tryk kanten fast med en gaffel.
  17. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  18. Lad dem efterhæve i 15 minutter.
  19. Pensl dine pirogger med æg, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!