Pestokartofler er lækkert tilbehør til f.eks. stegte retter – bøffer, steg, medister m.m. Hurtigt og nemt at tilberede.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 800 g kartofler
  • ½ spsk. jomfruolivenolie
  • 25 g mandler
  • 1 bdt. frisk basilikum
  • 50 g revet parmesanost
  • Revet skal af ½ citron – usprøjtet
  • 1 fed hvidløg
  • Flagesalt
  • Peber

Sådan tilberedes pestokartofler

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Skrub kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
  3. Vend dem med olivenolie – det gøres nemmest i en pose beregnet til madvarer – og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag kartoflerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne.
  5. Hak mandler og basilikum.
  6. Bland mandler, revet parmesanost, revet citronskal og presset hvidløg til en grov pesto.
  7. Drys de bagte kartofler med pestoen, krydr med flagesalt og peber og servér kartoflerne som tilbehør.
  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1150/274
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    514/122
    Protein: 5 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 17 g

Andre opskrifter med kartofler

Gnocchi med citron- og timiankylling

Gnocchi med citron- og timiankylling

Kartoffelvafler og stegt kulmule

Kartoffelvafler og stegt kulmule

Kartofler i fad med grønkål

Kartofler i fad med grønkål

kartoffelsalat med kanel

kartoffelsalat med kanel

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Pestokartofler
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)