En lækker, nærende, sund og varmende suppe. Dagen efter spiste vi resten med et smilende æg i. Det ændrer selvfølgelig på energifordelingen, men den holder sig stadig under de 30 FE%.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1405/335 - Energifordeling:
Protein: 11 %
Fedt: 17 %
Kulhydrat: 72 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 245/58
Protein: 2 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 500 g pastinakker
- 500 g kartofler
- 1 l grøntsagsbouillon
- 2 spsk. dijonsennep
- 2½ dl fløde 4 %
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 skiver franskbrød
- Et par spsk. grønt drys – vi brugte karse
Sådan tilberedes pastinaksuppe med sennep:
- Skræl pastinakker og kartofler, og skær dem i tern.
- Kog grøntsagerne i bouillonen i ca. 15 minutter.
- Blend suppen, og smag til med sennep, salt og peber.
- Tilsæt fløden, og kog suppen i et par minutter.
- Drys med hakket grønt, og servér med brød – evt. lunet.