En lækker, nærende, sund og varmende suppe. Dagen efter spiste vi resten med et smilende æg i. Det ændrer selvfølgelig på energifordelingen, men den holder sig stadig under de 30 FE%.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1405/335
  • Energifordeling:
    Protein: 11 %
    Fedt: 17 %
    Kulhydrat:
     72 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     245/58
    Protein: 2 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 500 g pastinakker
  • 500 g kartofler
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 2½ dl fløde 4 %
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 skiver franskbrød
  • Et par spsk. grønt drys – vi brugte karse

Sådan tilberedes pastinaksuppe med sennep:

  1. Skræl pastinakker og kartofler, og skær dem i tern.
  2. Kog grøntsagerne i bouillonen i ca. 15 minutter.
  3. Blend suppen, og smag til med sennep, salt og peber.
  4. Tilsæt fløden, og kog suppen i et par minutter.
  5. Drys med hakket grønt, og servér med brød – evt. lunet.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”