Hold da helt fest! Mørksej tilberedt på denne måde er virkelig et festfyrværkeri for smagsløgene. Umami så det vil noget.
Det er ikke sidste gang, vi har fået denne ret – især karryfløden som med garanti vil være lækker til andre retter også … måske til kylling. Anden fisk end mørksej kan naturligvis sagtens bruges, og der kan bruges både små portionsstykker såvel som ét stort stykke, der skæres ud efter tilberedningen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2193/522 - Energifordeling:
Protein: 36 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 46 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 424/101
Protein: 9 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 250 g asparges
- 2 spsk. karry
- 2 dl fløde, 4 %
- 3 porrer
- 12 cherrytomater
- 100 g parmesanost
- 2 dl hønsefond – eller vand og bouillonterning
- 600 g mørksej
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 3 dl bulgur
Sådan tilberedes parmesangratineret mørksej svømmende i karryfløde:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skyl porrerne, skær roden fra, fjern de yderste grove blade, og skær porrerne i tykke skiver.
- Skyl aspargeserne, bræk den nederste træede del af, og skær aspargeserne i mindre stykker, og kog dem sammen med porrerne op i fløden sammen med karry og hønsefond.
- Fjern evt. ben fra mørksejen, og læg mørksejen i et ovnfast fad.
- Krydr med salt og peber, og hæld den varme karryfløde over.
- Riv osten over, og bag fisken i ca. 15 minutter.
- Kog bulguren efter anvisningen på posen.
- Servér den varme mørksej i dybe tallerkener, og pynt med halverede cherrytomater, og servér bulguren til.