Hold da helt fest! Mørksej tilberedt på denne måde er virkelig et festfyrværkeri for smagsløgene. Umami så det vil noget.

Det er ikke sidste gang, vi har fået denne ret – især karryfløden som med garanti vil være lækker til andre retter også … måske til kylling. Anden fisk end mørksej kan naturligvis sagtens bruges, og der kan bruges både små portionsstykker såvel som ét stort stykke, der skæres ud efter tilberedningen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2193/522
  • Energifordeling:
    Protein: 36 %
    Fedt: 18 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 424/101
    Protein: 9 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 250 g asparges
  • 2 spsk. karry
  • 2 dl fløde, 4 %
  • 3 porrer
  • 12 cherrytomater
  • 100 g parmesanost
  • 2 dl hønsefond – eller vand og bouillonterning
  • 600 g mørksej
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 3 dl bulgur

Sådan tilberedes parmesangratineret mørksej svømmende i karryfløde:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skyl porrerne, skær roden fra, fjern de yderste grove blade, og skær porrerne i tykke skiver.
  3. Skyl aspargeserne, bræk den nederste træede del af, og skær aspargeserne i mindre stykker, og kog dem sammen med porrerne op i fløden sammen med karry og hønsefond.
  4. Fjern evt. ben fra mørksejen, og læg mørksejen i et ovnfast fad.
  5. Krydr med salt og peber, og hæld den varme karryfløde over.
  6. Riv osten over, og bag fisken i ca. 15 minutter.
  7. Kog bulguren efter anvisningen på posen.
  8. Servér den varme mørksej i dybe tallerkener, og pynt med halverede cherrytomater, og servér bulguren til.

Dommen:

Natascha:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!