Det er lidt snyd. Vi ved det godt. I paella skal der safrantråde – det kom der ikke i denne paella med rejer. Vi brugte gurkemeje i stedet.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1⁄2 dl smagsneutral olie – f.eks. raps- eller solsikkeolie
  • 4 røde peberfrugter
  • 10 forårsløg
  • 4 dl risottoris
  • 1½ tsk. gurkemeje – safran kan selvfølgelig også anvendes
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • Ca. 500 g rejer – evt. med skal, men så skal der ca. 800 g til
  • 2 citroner
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 miniflutes – gerne grove

Sådan tilberedes paella med rejer

  1. Fjern stok og kerner fra peberfrugten, og skær peberfrugten i små tern.
  2. Skår forårsløgene i skrå stykker.
  3. Varm halvdelen af olien i en stor wok.
  4. Svits peberfrugter og forårsløg i et par minutter.
  5. Tag grøntsagerne op af wokken.
  6. Varm resten af olien, og svits ris og gurkemeje i et minuts tid.
  7. Tilsæt bouillon, og bring det i kog.
  8. Lad det hele stå og simre under tætsluttende låg i ca. 20 minutter eller til risene er færdige.
  9. Skær imens citronerne i både.
  10. Vend de svitsede grønsager og rejer i risene.
  11. Krydr med salt og peber.
  12. Varm retten igennem og smag til.
  13. Læg citronbådene på den færdige paella med rejer, og servér den i wokken, med brød til.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2764/658
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt: 24 %
    Kulhydrat: 56 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    459/110
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 15 g

Andre opskrifter med gurkemeje

Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Piccalilli relish

Piccalilli relish

Fisk biryani risotto

Fisk biryani risotto

Aloo tamatar bhaji

Aloo tamatar bhaji

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Paella med rejer
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)