Det er lidt snyd. Vi ved det godt. I paella skal der safrantråde – det kom der ikke i denne paella med rejer. Vi brugte gurkemeje i stedet.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 1⁄2 dl smagsneutral olie – f.eks. raps- eller solsikkeolie
- 4 røde peberfrugter
- 10 forårsløg
- 4 dl risottoris
- 1½ tsk. gurkemeje – safran kan selvfølgelig også anvendes
- 7 dl grøntsagsbouillon
- Ca. 500 g rejer – evt. med skal, men så skal der ca. 800 g til
- 2 citroner
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4 miniflutes – gerne grove
Sådan tilberedes paella med rejer
- Fjern stok og kerner fra peberfrugten, og skær peberfrugten i små tern.
- Skår forårsløgene i skrå stykker.
- Varm halvdelen af olien i en stor wok.
- Svits peberfrugter og forårsløg i et par minutter.
- Tag grøntsagerne op af wokken.
- Varm resten af olien, og svits ris og gurkemeje i et minuts tid.
- Tilsæt bouillon, og bring det i kog.
- Lad det hele stå og simre under tætsluttende låg i ca. 20 minutter eller til risene er færdige.
- Skær imens citronerne i både.
- Vend de svitsede grønsager og rejer i risene.
- Krydr med salt og peber.
- Varm retten igennem og smag til.
- Læg citronbådene på den færdige paella med rejer, og servér den i wokken, med brød til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2764/658 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 56 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 459/110
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 15 g
Informationer
Opskriftens navn
Paella med rejer
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on