Lækkert, lækkert. Helt basalt velsmagende ovndampet fisk og en skøn, smattet kartoffelsalat… eller grov mos.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1711/407 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 48 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 347/83
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 600 g rødtungefilet eller lignende fisk
- 1 spsk. olie
- 1 kg nye kartofler
- 40 g Becel let, flydende margarine
- 400 g tomater
- 1 dl rucolasalat
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes ovndampet fisk med moset kartoffelsalat:
- Skrab kartoflerne, og skær dem i meget grove stykker.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Bring kartoflerne i kog i en gryde med vand.
- Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10-15 minutter, eller til de lige er møre.
- Fold rødtungefileterne på midten, og læg dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir, stænk med olien, og krydr med lidt salt og peber.
- Sæt fadet i ovnen i 10 minutter, hvorefter det tages ud, overdækkes med stanniol og hviler i 5 minutter inden servering.
- Skyl rucolasalat, og hak det groft.
- Skyl tomaterne, og skær dem i tynde både.
- Tag ½ dl kogevand fra, og hæld resten af vandet fra kartoflerne.
- Vend kartoflerne sammen med den ½ dl kogevand, margarine, tomater, rucolasalat og salt – kartoflerne skal moses let.
- Smag til, og servér den mosede kartoffelsalat til ovndampet fisk.
Dommen: