Lækkert, lækkert. Helt basalt velsmagende ovndampet fisk og en skøn, smattet kartoffelsalat… eller grov mos.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1711/407
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt: 25 %
    Kulhydrat:
     48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     347/83
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 600 g rødtungefilet eller lignende fisk
  • 1 spsk. olie
  • 1 kg nye kartofler
  • 40 g Becel let, flydende margarine
  • 400 g tomater
  • 1 dl rucolasalat
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes ovndampet fisk med moset kartoffelsalat:

  1. Skrab kartoflerne, og skær dem i meget grove stykker.
  2. Tænd ovnen på 200° C.
  3. Bring kartoflerne i kog i en gryde med vand.
  4. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10-15 minutter, eller til de lige er møre.
  5. Fold rødtungefileterne på midten, og læg dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir, stænk med olien, og krydr med lidt salt og peber.
  6. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter, hvorefter det tages ud, overdækkes med stanniol og hviler i 5 minutter inden servering.
  7. Skyl rucolasalat, og hak det groft.
  8. Skyl tomaterne, og skær dem i tynde både.
  9. Tag ½ dl kogevand fra, og hæld resten af vandet fra kartoflerne.
  10. Vend kartoflerne sammen med den ½ dl kogevand, margarine, tomater, rucolasalat og salt – kartoflerne skal moses let.
  11. Smag til, og servér den mosede kartoffelsalat til ovndampet fisk.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!