Lækker og hurtig ret – og sund ikke at forglemme. Evt. rester smager lækkert i en sandwich eller – skåret i strimler – til en wokret, biksemad eller på pizza.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 15 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2344/558 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 54 %
Alkohol: 4 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 478/114
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 15 g
Ingredienser:
- 400 g båndpasta
- 200 g frisk spinat
- Ca. 1 spsk. friske estragonblade
- 3 skiver lufttørret skinke
- 400 g oksekød, mellemskært, i tynde skiver
- 2 dl tør hvidvin
- 2 dl hønsebouillon
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes oksesaltimbocca med frisk pasta og spinat:
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Kog spinaten med i de sidste 10 sekunder.
- Skær skinken ud, så der er et stykke til hver skive kød. Læg et par estragonblade samt et stykke skinke på hver kødskive, og krydr med salt og peber.
- Brun kødet hurtigt – ½ minut på hver side – ved kraftig varme, tilsæt hvidvin samt bouillon, og lad det koge kraftigt i 1-2 minutter.
- Tag kødet op, og hold det varmt. Lad væden koge videre til ca, halvdelen er fordampet.
- Anret kød og pasta, og hæld den indkogte sauce over.
Dommen: