Denne ørred, som er tilberedt i ovnen i stanniol, kan også laves på grillen, når vejret indbyder til det. De lækre kartofler med bacon, champignoner og grønt er som skabt til den lækre, friske fisk. 

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 hel, renset ørred
  • ½ citron
  • 1 lille bdt. persille
  • 1 lille bdt. dild
  • 1 laurbærblad
  • 1 løg
  • 35 g stegemargarine
  • 800 g små kartofler
  • 250 g champignoner
  • 60 g bacon
  • 4 majskolber
  • 1 tsk. sukker
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes ørred i ovn

  1. Skyl krydderurterne.
  2. Skær løget i skiver.
  3. Tænd ovnen på 220° C.
  4. Skær et par snit i skindet på hver side af ørreden – ikke for dybt, bare lige sådan for at bryde skindet.
  5. Smør et passende stykke stanniol med lidt margarine, og drys med salt og peber.
  6. Fyld halvdelen af margarinen og krydderurterne – gem lidt til kartoflerne – og laurbærbladet ind i ørreden, og bind evt. fisken sammen med lidt snor,  hvis den ikke vil holde på fyldet.
  7. Læg løgringe på stanniolet, læg ørreden på, og pres citronsaft ud over det hele. Skær evt. et par skiver citron, og læg oven på fisken, før stanniolet pakkes sammen om ørreden.
  8. Læg pakken på en rist over en lille bradepande med lidt vand i, og stil det hele i ovnen i 25-30 minutter.
  9. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i let saltet vand og resten af krydderurterne.
  10. Kog majskolberne i let saltet vand og sukker i ca. 15 minutter.
  11. Skær bacon i tynde skiver, rist dem på en tør pande, og bræk dem i mindre stykker.
  12. Skyl champignoner, skær dem i skiver, og rist dem på en tør pande.
  13. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp kartoflerne tørre.
  14. Bland champignoner, bacon, kartofler, dild og resten af margarinen i gryden, og lad det hele smelte sammen til en himmerigsmundfuld.
  15. Servér kartoflerne og majskolberne til ørred i ovn.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1800/429
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     394/94
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 10 g