Nakkefilet florentine er ret, der lyder af ingenting og ser ud af ingenting, men er en eksplosion for smagsløgene. Den græske yoghurt er prikken over i’et.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g nakkefilet
- 1 spsk. olie
- 4 løg
- 2 spsk. finklippet purløg
- 1½ dl bouillon
- 600 g frisk spinat
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 1 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
- 4 miniflutes
Sådan tilberedes nakkefilet florentine
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skær kødet i tern, og fjern synligt fedt.
- Læg kødet på en bageplade beklædt med bagepapir – dette giver kødet en blød og elastisk konsistens.
- Sæt pladen i ovnen i ca. 10 minutter til kødet har taget en anelse farve.
- Hak imens løgene.
- Varm olien op i en gryde, og svits løgene, uden at de tager farve.
- Bland kødet (uden den væde/fedt, der er smeltet fra) i løgene sammen med salt, peber, purløg og bouillon.
- Læg låg på, og lad retten simre i en ½ time – tag ikke låget af, før spinaten skal tilsættes.
- Skyl imesn spinaten, overhæld den med kogende vand, lad den dryppe af, og hak den groft.
- Tilsæt spinaten, og rør rundt.
- Lad retten simre videre under låg i 10 minutter mere.
- Servér retten med yoghurt og lune flûtes.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1530/364 - Energifordeling:
Protein: 37 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 41 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 391/93
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Nakkefilet florentine
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on