I denne opskrift på medisterpølse med forlorne flødekartofler har vi brugt en medisterpølse af gris, men kan du få fat i en kyllingemedister vil fedtindholdet blive mindre.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g medisterpølse
- 1 porre
- 1½ gulerod
- 2 løg
- 130 g knoldselleri
- 800 g kartofler
- 3 spsk. majsstivelse
- 6 dl minimælk
- ½ tsk. stødt muskatnød
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 400 g ærter
Sådan tilberedes medisterpølse med forlorne flødekartofler
- Varm ovnen op til 220° C.
- Fjern de yderste blade på porren, skær toppen af, og skær porren i ringe.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver eller stave.
- Pil løg, og skær dem i små tern.
- Skræl selleri, og skær den i skiver.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i 1-2 cm tykke skiver.
- Læg alle grøntsagerne i et ovnfast fad.
- Udrør majsstivelsen i mælken. Bring blandingen i kog. Smag til med salt, peber og eventuelt muskatnød. Rør, til massen har konsistens som en sovs. Hæld den over grøntsagerne.
- Sæt retten i ovnen i ca. 1 time.
- Læg medisterpølsen i en gryde, og dæk med rigeligt vand. Tilsæt salt, læg låg over, og bring i kog. Tag gryden af varmen, og lad pølsen trække 5-10 minutter i vandet.
- Skær pølsen i stykker a ca. 10 cm, og steg dem på en grillpandepande i 8-10 minutter. Vend et par gange undervejs.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2411/571 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 51 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 377/90
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Informationer
Opskriftens navn
Medisterpølse med forlorne flødekartofler
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on
Trackbacks/Pingbacks