Manti er fyldt pasta fra Tyrkiet. I Tyrkiet er der tradition for, at manti skal være så små, at der kan være 50 i en suppeske. Det er temmelig mange og må være noget af et pillearbejde, eftersom de skal formes, fyldes og foldes.
Personer
Minutter
Manti er nemlig pasta formet som små kuverter, trekanter eller lignende faconer, der er fyldt med hakket kød. Lidt ligesom de italienske ravioli. Men mine manti er altså ikke så små, at der kan ligge 50 i en suppeske – eller også skal det være en meget stor suppeske.
Ingredienser
- 350 g mel
- 1 æg
- op til ca. 1 dl vand
- 1 løg
- 2 spsk. frisk, hakket persille
- 1 spsk. tomatpuré
- 250 g hakket oksekød
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4 fed hvidløg
- 6 dl yoghurt naturel, 0,1 %
- 3 spsk. smør
- 1 tsk. rosenpaprika eller anden stærk paprika
Sådan tilberedes manti
- Bland æg og mel sammen, og ælt det til en fast dej. Tilsæt evt. vand, hvis dejen ikke vil hænge sammen.
- Lad dejen hvile ½ times tid tildækket og ved stuetemperatur.
- Pil imens løget, og hak det fint.
- Bland løg, tomatpuré og hakket persille sammen med det hakkede oksekød.
- Krydr med salt og peber, og sæt farsen til side.
- Del dejen i to lige store dele.
- Rul den ene klump ud til en firkant med en tykkelse på 1-2 mm.
- Skær dejen i kvadrater på 3 x 3 cm.
- Læg lidt fars på hvert kvadrat, og fold dejen sammen om farsen, hjørne mod hjørne, så du får en lille, tyk kuvert. Tryk dem godt sammen.
- Gør det samme med den anden klump dej.
- Bring saltet vand i kog i en stor gryde, og kog dine manti ad flere omgange – så de ikke ligger i lag – i 10 minutter.
- Pil, og pres imens hvidløgsfeddene, og bland dem i yoghurten.
- Smelt smørret, tilsæt paprika, rør om, og tag det af varmen.
- Servér de kogte manti varme med yoghurtdressing og paprikasmør.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2449/583 - Energifordeling:
Protein: 21 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 631/151
Protein: 8 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 19 g