Lækre, luftige boller. De hæver meget – rigtig meget – så de skal ikke laves for store. Bollerne kan bruges både til morgenmad, frokost, kaffen, suppen, kort sagt alt. En virkelig lækker bolle.

Stk.

Minutter

Det er vigtigt at overholde hævetiden, og det er også vigtig ikke at ”berøre” bollerne efter hævning, inden de er bagt, da de så falder sammen.

Ingredienser

  • 75 gram gær
  • 12 spsk. vand
  • 6 dl minimælk + lidt til pensling
  • 4 spsk. sukker
  • 1½ tsk. salt
  • 12 spsk. olie
  • 1200 gram hvedemel

Sådan tilberedes luftige boller

  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og det meste af melet.
  3. Ælt dejen, og tilsæt efterhånden resten af melet.
  4. Lad dejen hæve et lunt sted i 20 min.
  5. Del dejen i 30 stykker, og form dem til boller.
  6. Sæt bollerne på bageplader beklædt med bagepapir.
  7. Lad bollerne hæve i endnu 1 time tildækket.
  8. Tænd ovnen på 225 grader.
  9. Pensl bollerne med lidt mælk.
  10. Bag bollerne i ca. 12 minutter, til de er gyldne.
  • Kategori: Bagværk
  • Antal: 30 stk.
  • Tilberedning: 1 time og 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. bolle:
    KJ/Kcal:
    878/209
  • Energifordeling:
    Protein: 10 %
    Fedt: 26  %
    Kulhydrat: 64 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    1180/281
    Protein: 7 g
    Fedt: 8 g
    Kulhydrat: 45 g

Andre opskrifter på boller

Boller med havregrød

Boller med havregrød

Koldhævede boller

Koldhævede boller

Fødselsdagsboller med eller uden rosiner og æble

Fødselsdagsboller med eller uden rosiner og æble

Risboller

Risboller

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Luftige boller
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)