Lækre, luftige boller. De hæver meget – rigtig meget – så de skal ikke laves for store. Bollerne kan bruges både til morgenmad, frokost, kaffen, suppen, kort sagt alt. En virkelig lækker bolle.
Stk.
Minutter
Det er vigtigt at overholde hævetiden, og det er også vigtig ikke at ”berøre” bollerne efter hævning, inden de er bagt, da de så falder sammen.
Ingredienser
- 75 gram gær
- 12 spsk. vand
- 6 dl minimælk + lidt til pensling
- 4 spsk. sukker
- 1½ tsk. salt
- 12 spsk. olie
- 1200 gram hvedemel
Sådan tilberedes luftige boller
- Opløs gæren i det lunkne vand.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og det meste af melet.
- Ælt dejen, og tilsæt efterhånden resten af melet.
- Lad dejen hæve et lunt sted i 20 min.
- Del dejen i 30 stykker, og form dem til boller.
- Sæt bollerne på bageplader beklædt med bagepapir.
- Lad bollerne hæve i endnu 1 time tildækket.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Pensl bollerne med lidt mælk.
- Bag bollerne i ca. 12 minutter, til de er gyldne.
- Kategori: Bagværk
- Antal: 30 stk.
- Tilberedning: 1 time og 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. bolle:
KJ/Kcal: 878/209 - Energifordeling:
Protein: 10 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 64 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 1180/281
Protein: 7 g
Fedt: 8 g
Kulhydrat: 45 g
Informationer
Opskriftens navn
Luftige boller
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on