Lasagne med årstidens grøntsager. Plukker du selv svampe, er det nu du skal i de danske skove og høste kantareller, men ellers har de dem også i supermarkedets grøntafdeling.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 1 spsk. olie
- 2 løg
- 6 fed hvidløg
- 1 broccolistok
- 4 forårsløg
- 3 gulerødder
- 800 g mager oksefars
- 2 ds. flåede, hakkede tomater
- 1½ dl rødvin
- 1½ dl vand
- 2 tsk. oregano
- Lasagneplader
- 200 g mager ost
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 1 icebergsalat
- 250 g cherrytomater
- 200 g salattern (feta) 5 %
- 95 g agurk
- 2 nektariner
- 100 g kantareller
Sådan tilberedes lasagne
- Pil, skræl, vask og rens alle grøntsagerne, og hak dem (undtagen kantarellerne) fint – gerne i en foodprocessor, og svits dem lidt i olien.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Rør kødet i, og lad det hele svitse, til al væske er fordampet.
- Tilsæt tomater, rødvin og vand.
- Krydr med salt, peber og oregano, og kog i ca. 5 min.
- Fordel lidt kødsovs i bunden af et ovnfast fad, og læg lasagneplader oven på. Dæk med kødsovs, og læg plader oven på. Gentag, til der ikke er mere sovs – afslut med sovs.
- Skær ost i skiver, læg dem på toppen, sæt lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter.
- Skyl salat, tomater, agurk, nektariner og kantareller.
- Snit salaten, halver tomaterne, halver nektarinerne, og fjern stenen. Skær agurk og nektariner i tern.
- Bland salat, tomater, agurk, nektariner og salattern til en salat.
- Svits kantarellerne på en tør pande.
- Servér lasagnen med salat og kantareller.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 3151/750 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 51 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 444/106
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 13 g
Informationer
Opskriftens navn
Lasagne
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on