To slags fisk i én ret. Det er mad for Mons. Foruden kartofler er der en lækker spinat-tomatsauté og en purløgssauce til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1934/461 - Energifordeling:
Protein: 38 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 37 %
Alkohol: 2 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 307/73
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 150 g laks
- 600 g rødspættefilet
- 3¼ dl fiskefond (evt. vand og bouillonterning)
- 2 dl hvidvin
- 1 dl fløde, 4 %
- 1 bdt. fennikeltoppe eller purløg
- 15 g stegemargarine
- 1 skalotteløg
- 2 tomater
- 200 g spinat – gerne babyspinat
- Evt. 1 spsk. majsstivelse udrørt i ½ dl vand
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
- 1 spsk. tørret timian
Sådan tilberedes laksefarseret rødspættefilet med kartoffelbåde:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i både.
- Læg dem i en bradepande, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.
- Krydr rødspættefileterne med salt og peber.
- Skær laksen i tynde skiver, og læg dem i oven på rødspættefileterne, og rul dem sammen.
- Læg rullerne i et ovnfast fad.
- Tilsæt fond og hvidvin, overdæk med folie.
- Skru ovnen ned på 180° C, og damp fisken i 12-15 minutter samtidig med kartoflerne.
- Krydr samtidig kartoflerne med timian og salt.
- Fjern kernerne fra tomaterne, og skær tomatkødet i strimler – husk at gemme kernerne, de kan sagtens bruges i en sammenkogt ret, pizza eller lignende.
- Hak skalotteløget meget fint.
- Smelt margarinen i en gryde, tilsæt løg, tomat og spinat (frosne spinatblade kan også benyttes), og sauter det hele i ca. 1 minut, til spinaten falder sammen.
- Krydr med salt og peber.
- Hæld væden fra fisken i en gryde, og lad den koge ind til det halve.
- Tilsæt fløden, og kog op igen.
- Jævn evt. med majsstivelsen.
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt hakket/klippet fennikeltop/purløg lige inden servering.