Om man sætter stykker af kylling på spyd eller steger dem uden er kun et spørgsmål om serveringen, ikke smagen. Saucen er vanvittig lækker.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1941/462 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 56 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 533/127
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 18 g
Ingredienser:
- 500 g kyllingebryst
- 1¼ tsk. garam masala
- ½ tsk. olie
- 25 g stegemargarine
- 4 små fed hvidløg
- 2 tsk. fintrevet ingefær
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 3 spsk. hvedemel
- 4 spsk. vand
- 300 g græsk yoghurt, maks. 2 %
- 1 tsk. paprika
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 300 g ris
- 5 majskolber
Evt. 10 bambusspyd
Sådan tilberedes kylling på spyd med krydret sauce og majskolber:
- Læg spyddene i koldt vand i ca. ½ time.
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Fjern blade og trevler på majskolberne, og kog dem møre i letsaltet vand – 15-20 minutter.
- Skær kødet i 10 nogenlunde lige store stykker.
- Fordel stykkerne af kylling på spyd, og drys med 1/4 tsk. garam masala.
- Pensl en grillpande med olie.
- Steg så mange spyd ad gangen, der er plads til i grillpanden ved kraftig varme i ca. 6 minutter på hver side.
- Drys med salt, og lad spyddene hvile tildækket i ca. 10 minutter.
- Smelt stegemargarinen i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits presset hvidløg, ingefær og resten af garam masalaen i ca. ½ minut.
- Tilsæt bouillon, og lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter.
- Rør mel og vand til en jævning, og rør den sammen med yoghurt.
- Pisk jævningen i den varme bouillon, og tilsæt paprika, salt og peber.
- Kog den krydrede sauce ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 minutter. Smag til.
- Servér sauce, ris og majskolber til den varme kylling på spyd.
Dommen: