Virkelig forfriskende og lækker måde at få kylling på. Faktisk er vi her i huset enige om, at den ville være et udmærket alternativ til høns i asparges i tarteletter. Så det skal vi helt sikkert prøve på et tidspunkt. Rosinerne kan udelades, men vi synes de giver et godt modspil til peberrodssmagen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2074/494 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 41 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 351/83
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 1 kylling
- 2½ spsk. mel
- 5 dl bouillon (kogevandet fra kyllingen)
- 10 g (ca. 2/3 spsk.) Becel let, flydende margarine
- 2 spsk. rosiner
- 3 spsk. revet peberrod
- 1 spsk. eddike
- 1 spsk. sukker
- Salt
Tilbehør:
- 500 g bønner
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes kylling i peberrodssovs:
- Kog kyllingen i letsaltet vand, til den er gennemkogt – ca. 40 minutter.
- Skræl og kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre.
- Pisk mel og den kolde bouillon i en gryde, og tilsæt margarinen.
- Bring jævningen i kog under stadig piskning.
- Lad sovsen koge 10 min.
- Kog bønnerne møre i letsaltet vand.
- Smag sovsen til med peberrod, eddike, sukker og salt.
- Skold rosinerne, og bland dem i sovsen.
- Pil skindet af den kogte kylling, fjern benene, og findel kødet.
- Kom kyllingekødet i sovsen.
Velbekomme!
Dommen:
Filip: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: Tjah, det kan vel godt spises
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!