Virkelig forfriskende og lækker måde at få kylling på. Faktisk er vi her i huset enige om, at den ville være et udmærket alternativ til høns i asparges i tarteletter. Så det skal vi helt sikkert prøve på et tidspunkt. Rosinerne kan udelades, men vi synes de giver et godt modspil til peberrodssmagen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2074/494
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt:
     28 %
    Kulhydrat: 41 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 351/83
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 1 kylling
  • 2½ spsk. mel
  • 5 dl bouillon (kogevandet fra kyllingen)
  • 10 g (ca. 2/3 spsk.) Becel let, flydende margarine
  • 2 spsk. rosiner
  • 3 spsk. revet peberrod
  • 1 spsk. eddike
  • 1 spsk. sukker
  • Salt

Tilbehør:

  • 500 g bønner
  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes kylling i peberrodssovs:

  1. Kog kyllingen i letsaltet vand, til den er gennemkogt – ca. 40 minutter.
  2. Skræl og kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre.
  3. Pisk mel og den kolde bouillon i en gryde, og tilsæt margarinen.
  4. Bring jævningen i kog under stadig piskning.
  5. Lad sovsen koge 10 min.
  6. Kog bønnerne møre i letsaltet vand.
  7. Smag sovsen til med peberrod, eddike, sukker og salt.
  8. Skold rosinerne, og bland dem i sovsen.
  9. Pil skindet af den kogte kylling, fjern benene, og findel kødet.
  10. Kom kyllingekødet i sovsen.

Velbekomme!

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5

Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!